Superkerstmusical zorgt voor warmte in Weideveld

Weideveld was afgelopen zaterdag na drie jaar weer het decor voor een sfeervolle kerstmusical. Zo’n honderd bewoners van de wijk zagen zaterdagavond hoe kinderen uit hun buurt in de kou een vrolijke musical met een warme boodschap brachten.
Op het terrein van de Parel hadden buurtgenoten een prachtig decor van Ruud’s super gebouwd. Vol overgave speelden vijftien kinderen daarin het winkelpersoneel en de klanten van deze supermarkt. Zij ontdekken in de drukte van kerstboodschappen, kerstpakketten en een verzamelactie in de supermarkt, waar het met kerst echt om draait. Vol overtuiging zingen de kinderen aan het eind dan ook: “Niet om sneeuw of sfeer, maar om zo veel meer. Jezus bracht kerstfeest in ons hart. Laat het kerst zijn.”

In contact

,,Superkerst is een vrolijke musical, laagdrempelig, met humor en een mooie boodschap. Ik ben heel trots op de kinderen die in een paar weken het verhaal en de liedjes uit hun hoofd leerden en het zo goed deden”, vertelt Lia Lok. Net als drie jaar geleden was Lia de initiatiefnemer van de kerstmusical en de drijvende kracht achter het evenement. Zij vindt het belangrijk om buurtbewoners met elkaar in contact te brengen en ondertussen de boodschap van kerst te brengen: “Weideveld is een jonge wijk met veel nieuwe bewoners. We wilden iets organiseren, zodat mensen elkaar (beter) kunnen leren kennen. Bovendien wilden we op het verhaal van kerst en de geboorte van Jezus vertellen.”

Zo’n honderd buurtbewoners – met hun eigen klapstoel – kwamen zaterdagavond ondanks de kou kijken naar de voorstelling. Koud was het, maar met koffie, thee en warme chocolademelk konden ze zich voorafgaand en na afloop van de musical opwarmen. En natuurlijk met elkaar praten. De kinderen kregen na afloop een groot applaus en een ster voor in de boom. “Het was spannend, maar heel leuk”, vertellen de jonge musicalsterren na afloop terwijl ze een marshmallow boven een vuur houden. Volgend jaar weer? Daar hoeven ze niet lang over na te denken: ,,Ja!”

De musical is mede mogelijk gemaakt door Bloeiend Weideveld en de inzet van vele vrijwilligers.

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank