Tandarts Jan Cees Baas uit Bodegraven na 45 jaar met pensioen 

Na 45 prachtige jaren gaat Bodegraafs tandarts Jan Cees Baas met pensioen. Hij blikt terug op zijn waardevolle jaren binnen de praktijk. En ondanks zijn pensioen, zal hij niet stilzitten: Jan Cees blijft zich vol passie inzetten voor het vak. 
De net-afgestudeerde Jan Cees Baas richt zijn eenmanspraktijk op na een dringende oproep naar meer tandartsen in Bodegraven. ‘’Ik werkte nét in Den Haag. Het dusdanig problematische tekort betekende zelfs vrijstelling van mijn dienstplicht als ik Bodegraven uit de brand wilde helpen’’, aldus Jan Cees. De gepassioneerde tandarts twijfelt geen seconde: Tandartspraktijk J.C. Baas werd geboren. 

Gewaardeerde praktijk 

Vanuit daar blijft Jan Cees zijn vak jarenlang vol liefde uitoefenen. Tegelijkertijd breidt hij zijn team uit, draagt hij het stokje in 2011 over aan Bas de Wissel en verhuist de praktijk vorig jaar van de Kerkstraat naar de Marktstraat. Een praktijk State of Art is het prachtige resultaat.

Één ding verandert echter nooit: Jan Cees houdt altijd vast aan zijn unieke werkwijze. Met alle waardering van dien. ‘’Laagdrempeligheid staat hoog in het vaandel. Hetzelfde geldt voor een persoonlijke aanpak en de tijd nemen. Het blijft mooi om mensen te helpen vanuit hun wensen en belangen. Ik zorg voor bewustwording en een professionele blik, maar uiteindelijk is de patiënt koning.’’, legt hij uit. 

Tekst gaat door onder afbeelding

Overdracht 

Met een dankbaar gevoel gaat Jan Cees per 1 september zijn pensioen tegemoet. ‘’Ik heb er alle vertrouwen in dat de praktijk bij Bas in goede handen ligt’’, aldus Jan Cees. ‘’Achter de schermen loopt de overdracht al een flinke periode. Twaalf jaar geleden nam Bas de praktijk over, onder de voorwaarde dat ik nog een aantal jaar zou blijven werken. Gedurende deze tijd zaten wij altijd op één lijn. Patiënten kunnen er dus op rekenen dat er binnen de vertrouwde praktijk weinig zal veranderen. Ik ben ontzettend blij met Bas als opvolger’’, gaat hij verder.

Ondanks het vertrouwen, is Jan Cees geëmotioneerd door zijn afscheid. ‘’Het vak heeft me ontzettend veel gebracht. Voor mij is dit het állermooiste beroep. Bijna een halve eeuw mocht ik werken met fantastische collega’s, assistentes én patiënten. Ik zal de betrokkenheid missen. Ondanks dat ik regelmatig in Spanje en Schotland zal genieten van mijn pensioen, wil ik mijn gezicht dan ook zeker blijven laten zien binnen de praktijk. 

Meer dan een baan 

Uit alles blijkt dat de tandheelkunde voor Jan Cees véél meer is dan een baan. Elke kans om zich voor de ontwikkeling hiervan in te zetten, grijpt hij met beide handen aan. Zo heeft hij al twee krantpublicaties op zijn naam staan. En als het aan Jan Cees ligt, blijft het daar niet bij. ‘’Tijdens mijn pensioen ben ik van plan te blijven schrijven. Ik hoop nog wat teweeg te brengen. Eerder probeerde ik dit tijdens de coronacrisis: hét moment om het belang van (mond)gezondheid te benadrukken. Toen had onze professie zich beter moeten en kunnen profileren. Een gemiste kans. We waren te weinig in beeld. Ik hoop dat er nu alsnog ruimte is voor verandering’’, vertelt hij.

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank