image_6483441

Team Tandem fietst voor Alzheimer Nederland

Zaterdag 22 en 23 september 2018 is team Tandem, werkzaam als casemanagers dementie in regio Midden-Holland, een sportieve uitdaging aangegaan. Het team fietste de vergeet-mij-niet-route van 2bike4alzheimer (Alzheimer Nederland).
“In 24 uur hebben wij maar liefst 400 kilometer afgelegd op een tandemfiets. De route van de vijf etappes van 80 kilometer vormen op de kaart een vergeet-mij-nietje: het symbool voor een toekomst zonder dementie. De 24 uur staat voor het aantal uren aandacht en zorg per dag die iemand met dementie nodig heeft.”

“Door ‘s nachts te fietsen hebben wij ervaren wat mensen met dementie en hun dierbaren meemaken: het kwijtraken van een dag- en nachtritme. De weersomstandigheden waren vooral zaterdag en zondag overdag zwaar door intensieve regenval en wind. Het team heeft de route volbracht en we zijn erg trots op het resultaat.”

“Onze deelname als casemanagers was om meer aandacht voor dementie en geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek Dit jaar is de opbrengst voor financiering van onderzoek naar depressie en risico op dementie, om tot betere preventie en tijdige behandeling te komen.”

Het Tandem team bedankt iedereen voor de emotionele, praktische en financiële steun van de afgelopen 9 maanden in de voorbereiding en op de fietsdagen. Meer informatie over deze actie is nog terug te vinden op facebook https://www.facebook.com/tandemfietstvooralzheimer

Foto: Het team van Tandem voor AlzheimerX