Theatergroep Uit & Thuis uit Reeuwijk speelt……

blank

Theatergroep Uit & Thuis uit Reeuwijk bestaat al ruim 76 jaar. Wij zijn begonnen als Mandoline club en door de jaren heen langzaam veranderd naar de huidige naam. Onze manier van spel en decor is ook mee veranderd. Daar waar ze vroeger 1 heel decor opbouwde voor de show, is dit nu vrijwel digitaal. Paul, onze videograaf, maakt in overleg en na visie van regisseur Peter Meijer, beelden en opnames om te laten zien op het grote LED scherm van 5m breed & 3m hoog. Alle losse attributen, zoals telefoons, kaarsen, tafels, stoelen etc. worden door het decorteam verzameld.

Het script wordt, onder leiding van Peter, door de leden zelf samengesteld. Elk jaar verzinnen wij een thema en het productie team gaat hier dan mee aan de slag. Na wat brainstorm avonden in Klein Theater Zwaan, komt er een rode draad en volgorde. Ook worden dan de muziek keuzes en zang keuzes op de juiste plek gezet. En dan kan onze choreograaf, Ellen van der meer, ook meteen starten met het maken de choreografie. Al dit samen gebracht zorgt ervoor dat wij een leuke, unieke en afwisselend show hebben in revue vorm. Maar, niet zo stoffig als vroeger.

blank


Als het dan allemaal rond is, het script is af, de rolverdeling bekend, dan is het vaak al september. De start van ons seizoen. Wij beginnen vaak met een leden vergadering en maken dan de rolverdeling bekend. Het script wordt doorgelezen en eventuele wensen worden dan nog aangepast. Denk hierbij aan sommige teksten die niet lekker voelen of uitingen waar iemand zich in kan vinden. Zo zorgen wij ervoor dat iedereen zich kan vinden met het stuk en zijn rol. Dat vinden wij heel belangrijk. Het is een show voor iedereen, van iedereen. Dan is het ook elke donderdag repeteren. De avond begint al om 19.00u, dan neemt Ellen de leiding met de dansgroep. Een enthousiaste groep met meiden, soms ook jongens, die nieuwe en frisse dansen neer zetten op het podium. Vanaf 20.00u is het dan tijd voor de spelers. Zij gaan dan hun teksten eigen maken, hun personage ontwikkelen en een scene tot leven wekken zoals de regisseur dat voor zich ziet.

blank

Tijdens dit alles worden er ook al langzaam technische benodigdheden besproken. Welke sfeer hoort hierbij? Moet er een spot op een speler? Wilt Ellen een bepaalde effect in haar dans? En gaande weg richting maart krijgt het steeds meer vorm. Paul gaat aan de slag met de benodigde digitale beelden, ikzelf ga aan de slag met alle techniek & Marieke komt om de zoveel weken zangles geven…
Voor je het weet is het zover. Dan mogen wij weer, voor iedereen die wilt komen kijken, een toffe show neerzetten.

Het leuke aan spelen, dansen, zingen, technieken & helpen bij ons is de sfeer. Veel leden zeggen dat ze uit kijken naar een repetitie avond omdat het voelt als thuis komen. We doen het samen. Iedereen draagt een steentje bij. Hoe groot of klein die ook is. En dat wordt gewaardeerd. De show is altijd een feest, maar de repetitiedagen zijn sfeermakers. Je oefent een heel seizoen, van september tot en met maart om iets neer te zetten waar je keihard voor gewerkt hebt. En het resultaat is dan ook altijd weer super!
Je kan je tekst leren, je danspasjes oefenen en lampen hangen wat je wilt. Maar leden maken het leuk. En wij zoeken altijd extra leden om het nog leuker te maken. Zo hebben wij sinds kort een vacature pagina bij ons op de website, neem eens een kijkje.

  Als voorzitter ben ik super trost op onze vereniging. Wij zijn een kleine vereniging.
  Maar wel één met een groot hart en enorm veel plezier.

  Kom gewoon kijken op 22 of 23 maart en ervaar het zelf.

  Theatergroep Uit & Thuis
  www.uitenthuis.net/kaart-verkoop

  Houdt onze socials ook in de gaten voor leuke updates!

  Facebook: Klik hier
  Youtube:   Klik hier

  Advertentie

  blank

  blank

  blank

  blank

  blank

  blank