Tijd voor een stormbaan!

Woensdag 29 juli komt er een stormbaan op het kunstgrasveld van ESTO. Het is vakantie en iedereen tussen 10 en 16 jaar kan zich opgeven om een uur los te gaan op dit enorme opblaasapparaat. Deze activiteit wordt onder begeleiding georganiseerd door vrijwilligers van De Zon.
Om 12:00 gaan we beginnen en om 17:00 gaat de laatste groep op huis aan. Via de website van De Zon kan iedereen zich inschrijven voor een uur op de stormbaan. Ieder uur kunnen er 30 kinderen inschrijven. De kosten hiervoor zijn 1,50 euro.

Omwille van de huidige Corona situatie zal de kantine helaas gesloten zijn. Ouders mogen best even komen kijken, maar uiteraard wel op veilige afstand en we zullen ervoor zorgen dat het niet te druk wordt. Voor de ouders geldt dus: blijf niet te lang. We hopen er een leuke middag van te maken.

Jeugd aan zet

Deze activiteit is een onderdeel van “Jeugd aan zet”. Door de coronacrisis gaan veel jongeren een andere zomer tegemoet dan zij zich misschien hadden voorgesteld. Festivals zijn afgelast en sport en sociale ontmoetingen zijn er veel minder. Vanuit het jongerenwerk willen we iets leuks bieden.

Door het ministerie van VWS (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) zijn gemeenten gevraagd om extra aandacht te hebben voor jongeren. Voor jongeren is een eenmalige subsidie beschikbaar gesteld. In samenwerking met het programma Maatschappelijke Diensttijd (MDT) is een plan ingediend en een subsidie toegekend gekregen.

Onder de titel ‘Jeugd aan zet’ richt dit plan zich op jongeren en maatschappelijke impact, talentontwikkeling en ontmoeting. Jongeren uit de gemeente Bodegraven-Reeuwijk bedenken en helpen vrijwillig bij verschillende activiteiten die zij deze zomer organiseren voor jongeren in de leeftijd van 10-22 jaar. De stormbaan is één van de activiteiten die hieruit voortkomt. Hebben jullie zelf een leuk idee en willen jullie dat realiseren? Neem dan contact op via info@dezonbodegraven.nl. Hoewel er al een heleboel jongeren zijn die van de zomer en in het najaar aan de slag gaan, is er zeker ruimte voor.

Ingezonden berichtX