DSC00430

‘Tok of the town’ opent deuren aan Vrije Nesse

“Het begon eigenlijk met een geintje”, trapt Esther van Oord af. “Armando (man van Esther) en ik waren op de koffie bij Richard en Diane (van Kippersluis) en het gesprek viel op het lege pand aan de Vrije Nesse. Een vriend van ons had het pand gekocht maar kon er uiteindelijk niks mee, waardoor wij de vraag kregen of we ‘m konden gebruiken voor ons groentenbedrijf. Armando merkte ineens op dat we er wel een Kippenrestaurant van konden maken. En zo is het gebeurd!”
“Allereerst moesten we de vergunningen in orde maken. Dat ging vrij vlot en in januari 2019 konden we beginnen met klussen”, gaat Esther verder. Dat er veel gebeurd is, is duidelijk. Een gloednieuwe keuken, betonnen vloer, nieuwe toiletten en mooie banken en tafels vullen de ruimte. De sfeer is gemoedelijk en vriendelijk. Diane vertelt: “We hebben een groot netwerk, zoveel mensen hebben ons geholpen met verbouwen. Ongelooflijk hoor, anders hadden we het niet zo snel voor elkaar gekregen”. Esther beaamtd dit; “Er heeft een professionele kok meegekeken, er is een nieuwe keuken en gril geplaatst en de naam heeft mijn vader weer bedacht. Het restaurant zou het gesprek van het dorp moeten zijn, het wordt natuurlijk een kippenrestaurant en dat samen werd “Tok of the town”, leuk toch?’.

 

Veel zin in

Ervaring met het runnen van een kippenrestaurant hebben Esther en Diane niet, met horeca op zichzelf wel. “We hebben er alle vertrouwen in, we bezitten allebei een flinke dosis energie en hebben er echt heel veel zin in. Je leeft er echt naar toe. Naast het restaurant houden we ook onze eigen banen nog. We gaan allebei parttime werken en nemen natuurlijk ook personeel aan”, gaat Diane verder. 

Verschillende gerechten

Aan het enthousiasme ligt het zeker niet. “Regelmatig staan er al mensen voor de ramen naar binnen te gluren” vertelt Esther, “We maken met iedereen een praatje hoor. Ook de mensen uit Rijngaarde zijn erg enthousiast. Er zijn namelijk weinig tot geen eetgelegenheden aan deze kant van het dorp. We zien het echt als toevoeging voor de gemeente!”. Diane vult aan: “We hebben ook een lunchkaart waar verschillende gerechten op komen te staan. Denk aan broodjes pittige kip, kipsaté, maar ook een broodje zalm of carpaccio is te krijgen”. Voor de levering van producten wordt zoveel mogelijk teruggevallen op lokale producten uit gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Ook wordt er verse patat geserveerd bij de gerechten.

Het vlees dat geserveerd wordt is halal en mensen kunnen ook afhalen. Vrijdag 29 maart opent het restaurant om 12:00u haar deuren. “Mensen kunnen gewoon binnen lopen, maar vol is vol”, lacht Diane. Op de gril is plek voor ruim 70 kippen. Ook komt er een terras aan de voorkant van het pand. Bestellen voor het afhalen kan door te bellen naar 0172-601539

Door: Els Maarleveld

X