Vakantieopvang Oekraïense kinderen Bureau Bousa

Tevreden en trots kijken alle betrokkenen terug op de OKÉ Oekraïne klas die in de meivakantie twee weken open was. Voor twaalf kinderen uit Oekraïne die in onze gemeente op school zitten waren er elke dag activiteiten. De klas is door Bureau Bousa georganiseerd op verzoek van drie schoolbesturen.
“Ze is al veel meer ontspannen en ze vindt het echt leuk!”

Marjan van der Wel was namens Bureau Bousa projectleider. “We hebben onder grote tijdsdruk een mooi programma kunnen organiseren. Dat we daarbij belangeloos hulp kregen van zoveel partijen was hartverwarmend!” Er werden activiteiten verzorgd door Scouting Bolaro, Een Stap Voor, Sport en Welzijn en de CreAcademy van Rieke Vink. Zo konden de kinderen lekker knutselen, bewegen en spelen. Er was een picknick in de Zustertuin en zelfs een uitstapje naar Avifauna.

Coördinator Najlae Moussane van Bureau Bousa ontving de kinderen elke dag in lokalen van basisschool IKC Schatrijk. Naar deze school gaan de meeste Oekraïense kinderen die in Bodegraven-Reeuwijk worden opgevangen. Directeur Marieke de Groot kreeg een prachtig compliment van de moeder van een meisje: “Ze is al veel meer ontspannen en ze vindt het echt leuk, ook al zien jullie dat misschien niet omdat ze zo stil kan zijn.”

Ingezonden bericht X