Van der Heiden Kaas maakt derde beste kaas in de wereld

Van der Heiden Kaas is uitgeroepen tot een van de winnaars van de World Cheese Awards 2021, dat op woensdag 3 november in Oviedo, Spanje werd gehouden. De kaas kwam als een van de beste naar voren uit de duizenden inzendingen, die werden beoordeeld. De Eminence Grise – Tomme Chèvre Grise au Bleu maakte grote indruk op ‘s werelds toonaangevende experts en viel daardoor in de prijzen, waarbij deze kaas werd gekozen tot de DERDE BESTE IN DE WERELD!
Van der Heiden Kaas ontving ook 3x GOUD voor de familie Stolkse Boeren (Pittig Gerijpt, Extra Gerijpt & Truffle), 1x ZILVER voor de Chèvrano Truffel en 1x BRONS voor haar Golden Roemer.
Op de World Cheese Awards 2021, waar meer landen dan ooit waren vertegenwoordigd, heeft Van der Heiden Kaas een internationaal erkend keurmerk ontvangen van een wereldwijd kaasevenement, dat dit jaar terugkeerde naar Spanje om deel uit te maken van het Asturias Paraíso Natural International Cheese Festival 2021.

Diederik Slieker, internationaal salesmanager van Van der Heiden Kaas, legt uit: ‘We zijn bijzonder trots op dit resultaat. We wisten stiekem al dat Van der Heiden Kaas heerlijke kaas heeft. Maar we hadden niet kunnen dromen dat onze Eminence Grise de derde beste ter wereld zou worden. Deze awards zijn een mooie erkenning voor het ambacht dat we dagelijks uitoefenen en de zoektocht naar manieren om onze klanten te voorzien van de lekkerste, onderscheidende kazen.

De 33e editie van de World Cheese Awards was groter en internationaler dan ooit tevoren, met voor het eerst meer dan 4.000 inzendingen. De concurrerende kazen vertegenwoordigden 45 verschillende landen, waaronder recente toevoegingen zoals India, Guatemala, Japan en Colombia, evenals gevestigde kaasmakende landen zoals Frankrijk, Italië, Spanje, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

Alle inzendingen werden op één dag beoordeeld, waarbij 250 experts uit 38 verschillende landen hun uiterlijk, textuur, geur en smaak beoordeelden. Bronzen, Zilveren, Gouden en Super Gouden onderscheidingen werden uitgereikt tijdens de ochtendsessie, voordat de Super Golds opnieuw werden beoordeeld om de Top 16 van dit jaar te bepalen. De Internationale Super Jury, waarin de meest vermaarde experts uit de wereldwijde kaasgemeenschap aanwezig waren, debatteerde vervolgens voor het aanwezige publiek over de ‘s werelds beste kazen, voordat de Wereldkampioen Kaas van dit jaar werd bekroond.

Ingezonden bericht

 

X