Veerkracht redt punt voor RVC

In de uitwedstrijd tegen TAVV wilden we graag zien, dat de mispeer van verleden week ieder geval rechtgezet ging worden in wil, geloof, intentie. TAVV zou daarvoor een goede graadmeter zijn, want die staan binnen bereik op de ranglijst. De meeste spelers hadden de bedden ieder geval eerder opgezocht dan vorige week. Dit was in voorbespreking al terug te vinden in de oplettendheid en interactie. De wedstrijd begon met twee ploegen die goed op de hoogte waren van elkaars kwaliteiten. En bij beide ploegen was het kijken naar wie het eerste profijt zou hebben van zijn kwaliteiten of zich aanpassen. Zo ontspon zich in het begin een fase waarin beide ploegen heel breeduit opbouwden en tot kansen wilden komen. Het eerste echte doelgevaar was bij de goal van TAVV, toen Frank een teruggelegde bal tegen een verdediger schoot. De wind trok ondertussen iets meer aan en kwam in vlagen. Dat kwam de passing niet ten goede.

Tot pakweg de 25ste minuut waren beide partijen niet gevaarlijk voor de vijandelijke goals. In de 26ste minuut leverde een snelle balcirculatie op randje zestienmeter tot een kans voor TAVV. De 39ste minuut verdedigde TAVV uit, en wist Mathijs de bal te veroveren en snel voor te krijgen, waar Frank wel raad wist met deze kopbal en de 0-1 was een feit. In de 41ste minuut was weer even te zien, dat we niet van vorige week geleerd hadden. Want een speler mocht ongehinderd voorgeven en voor de gelijkmaker zorgen. Een minuut later maakte Ton een leerzame fout, die helaas wel de 2-1 betekende. Opnieuw kwam RVC niet scherp uit de kleedkamer en liet de eerste kans aan TAVV, die gelukkig in het zijnet werd geschoten. Kort daarna leverde een voorzet vlak voor de keeper balbezit op voor Rens Mathot, maar waar hij op trainen alles binnen weet te schieten, raakte hij hier de keeper. Ondanks de waarschuwing lieten we ons in de 50ste minuut wegcounteren en wist Luuk op miraculeuze manier de bal uit de goal te koppen. Zo weinig als we in de eerste helft weggaven, zo eenvoudig wist TAVV in deze fase tot kansen te komen.

Uit de tegenstoot kwam RVC 2 maal goed tot een schot door Frank en Jens. In de 75ste minuut werd de aanvoerder onreglementair gevloerd en wist hij zelf wel raad met de penalty. Op dat moment leek niets te wijzen op het feit dat RVC terug in de wedstrijd zou komen. Maar dan weet RVC toch de rug te rechten en met vol geloof in eigen kwaliteiten en met flink opportunisme werd de aanval gezocht. Na een grote kans voor opnieuw Rens, werd uit de hierop volgende corner de bal in eigen goal gekopt door TAVV. Hierna was het de beurt aan Zanzibar om de gelijkmaker te scoren uit een goed genomen vrije schop. Even later schoot Mathijs nog op de paal. En speelden beide ploegen compleet va banque en ontstonden er comedy caper-achtige taferelen. Uit een schot op de goal haalde opnieuw Luuk de bal van de lijn, maar schoot de bal pardoes tegen een teamgenoot op en leek de partij alsnog verloren met 4-3. Uit de laatste aanval werd nog een corner gepeuterd en in de scrimmage voor de goal wist Rens de gelijkmaker binnen te tikken met een vreselijk lelijke, maar lekkere goal. Gelukkig floot de scheidsrechter hierna voor het einde van de wedstrijd en hebben de onzen een punt mee kunnen nemen uit Ter Aar. En daar mogen wij iets blijer mee zijn, dan de Ter Aarders.

Daar tegenover mag gezegd worden dat de getoonde veerkracht en geloof in een goed resultaat geleid hebben tot trots bij de staf en een goed gevoel bij de RVC-supporters, die de reis naar Ter Aar hebben gemaakt.