‘Verlies bij laatste wedstrijd van het jaar’

Op zaterdag 16 december speelde VSTS dames 1 de laatste wedstrijd van het jaar tegen SKC dames 1. De eerste set werd gestart met: Merel Florie, Krystel Termorshuizen, Norah Strack van Schijndel, Zoë Schouten, Olivia van Wijngaarden, Kirsten van der Lecq en Karin van Rijn. De dames uit Bodegraven hadden in het begin moeite om hun beste spel te laten zien. SKC zette VSTS onder druk met hun service en de dames uit Bodegraven kwamen op een achterstand. Gelukkig kon VSTS dames 1 met een service serie van Merel Florie weer terugkomen. Daarna gingen de dames uit Bodegraven verder met positiviteit. Hierdoor speelden de dames vrijuit en gingen ze ver over SKC heen. Ze wonnen met 25-15.

In de tweede set gingen de dames uit Bodegraven verder zoals ze waren geëindigd in de eerste set. VSTS dames 1 nam meteen een voorsprong door sterk aanvalsspel en een goede verdediging. Toch werd de set aan het einde nog onnodig spannend door fouten aan de kant van VSTS. Met op tijd genomen time-outs en rust in het spel lukte het VSTS dames 1 om de voorsprong te behouden. Met een service serie van Krystel Termorshuizen werd de set in het voordeel van VSTS beslist. De stand werd 27-25.

In set 3 liep VSTS al snel uit op een comfortabele voorsprong. Het spel werd goed verdeeld door Merel Florie en op het midden werd het verschil gemaakt door Kirsten van der Lecq. Bij een stand van 22-15 kreeg SKC meer grip op het spel van VSTS dames 1. VSTS liet SKC te makkelijk scoren en het werd 23–22. Helaas trok VSTS ditmaal aan het kortste eind en verloor zij de derde set met 24-26.

In de vierde set ging de score gelijk op. VSTS had meer moeite om aanvallend te scoren en SKC bleef bij de les waardoor VSTS wel constant voorstond maar het niet lukte om een gaatje te slaan in de stand. SKC kwam terug tot 24-24 en bij deze stand maakte VSTS 2 fouten waardoor de set verloren ging met 24-26.

Er moest dus een vijfde set gespeeld worden. Door de teleurstelling van het verlies van de vierde set was het moeilijk voor VSTS om de moed hoog te houden. Toch bleven ze vechten om punten te scoren, maar dit was tevergeefs. VSTS dames 1 verloor met 11-15.

Het verlies tegen SKC was een teleurstelling voor de dames uit Bodegraven, maar ze zullen na een korte winterstop vol goede moed de draad weer oppakken. De tweede helft van het seizoen zal starten met een wedstrijd tegen RVV dames 1. De dames uit Bodegraven bedanken het enthousiaste publiek voor hun steun.