Verslag RVC’33 – Zwammerdam 

Na de wedstrijd tegen Legmeervogels overheerste vooral het gevoel weer een ploeg te hebben gezien, die zich onverslaanbaar wilde tonen. De oefenwedstrijd kon dan gebruikt worden om weer vertrouwen te tanken richting de belangrijke fase, waarin we willen laten zien, veilig te willen spelen. In de aanloop naar de wedstrijd was er wat tegenslag in spelersaantallen en een moeilijk bericht.
Tegenstander Zwammerdam staat bovenaan in de vierde klasse en werd tot voor dit seizoen getraind door onze huidige hoofdtrainer Jack. Door allerlei omstandigheden begonnen de Reeuwijkers met maar 1 spelers en zou de aanvulling moeten komen van de ook krappe tweede selectie van het tweede. In de beginfase startte Zwammerdam beter en was het lastig om de volgende fase in de opbouw goed te verzorgen, doordat we vaak moeilijk te bereiken waren. Zowel door keuzes van vrijkomen, maar ook door wegspringende ballen, of slechte passing. In dat eerste half uur waren er weinig kansen te zien voor beide doelen.

RVC kwam verder onvoldoende toe tot opbouw door het midden omdat de keuze te vaak viel op de risicoloze bal naar de zijkanten, waarmee het geschuif met de bal voorspelbaar bleef en de tegenstander zich steeds eenvoudig kon opstelling in een verdedigende organisatie. Daarmee werd het verondersteld verschil tussen een 2de klasser en een 4de klasser ieder geval niet zichtbaar. Wanneer Zwammerdam wat scherper had geweest in de laatste fase, had het RVC meer pijn kunnen doen in die fase. Op tweede klasse niveau zouden de oneffenheden door het onrustige en onstuimige spel ieder geval meer zijn afgestraft. Na rust verloor Zwammerdam veel energie in het reageren op beslissingen van de goed leidende scheidsrechter Gerhard Frikken. In de 51ste minuut kreeg RVC een penalty die werd benut door Mark Sluijs.

Het spel werd er aan beide kanten niet beter op, vooral ook doordat beide ploegen te snel kozen voor lange ballen richting de voorhoede. Voor RVC werd het nog lastiger omdat enkele wissels noodgedwongen moesten worden doorgevoerd, die de samenhang nog verder onder druk brachten. Ik denk dat beide trainers over het te oefen deel van deze wedstrijd niet tevreden zullen zijn. In de laatste minuut verspeelde RVC onnodig (uit enthousiasme) de oefenwinst door gedrag dat jeugdig mag worden genoemd. In plaats van de wedstrijd dan over de streep te trekken werd uit de organisatie mee aangesloten. En wist Zwammerdam de (overigens zeer verdiende) gelijkmaker te scoren. 

Volgende week zal toch uit een ander vaatje moeten worden getapt in de thuiswedstrijd tegen DONK. We weten wat daarvoor nodig is of gebracht moet worden aan energie. Lukt het ook om dat onverzettelijke te laten zien in spelen met het hoofd? De aftrap zal plaatsvinden om 14.30 uur aan het Kaagplein. 

Letty Blanken heeft weer een mooie serie foto’s gemaakt van de wedstrijd: 
https://myalbum.com/album/ap2stSAdtYXDVg/ 

Advertentie