Vier punten in één week voor nog steeds ongeslagen Vriendenschaar 1

In de week van 10 oktober stonden voor de Vriendenschaar-selectie twee, of eigenlijk totaal vier, wedstrijden op het programma: op woensdagavond werd afgereisd naar Vlaardingen, om het op te nemen tegen de selectie van Twist, op zaterdag stond Juliana op het programma, en werd er dus afgereisd naar Oud Gastel.

Eerst Twist dan. Vriendenschaar 2 delfde thuis nog het onderspit (6-11), maar wist nu knap te winnen. Eindstand: 13-14. Toen niet wetende dat Vriendenschaar 1 hen als voorbeeld zou nemen. Zij wonnen eerder thuis – immers: Vriendenschaar 1 is nog altijd ongeslagen – maar spannend was het wel. Het werd toen 20-19. Het leek er deze keer even op dat de bal de andere kant op zou vallen. Twist startte scherp en stond al gauw 5-1 voor. Bij rust was het 9-6 voor de Vlaardingers. De tweede helft werd er minder gehaast aangevallen door de Bodegravers en verdedigend werd nog altijd goede druk gegeven. Dit resulteerde uiteindelijk in dezelfde eindstand als bij de wedstrijd daarvoor: 13-14 winst voor Vriendenschaar 1.

Die zaterdag dus alweer tijd voor Juliana. Een onbekende, maar klaarblijkelijk achterverdedigende ploeg, hetgeen de vaart uit het spel haalt; niet het favoriete spel van de Bodegravers om te spelen. Dit was voor Vriendenschaar 2 goed te merken. Zij verloren met 17-10 na een matige wedstrijd.

Vriendenschaar 1 wist gelukkig beter om te gaan met het achterverdedigen en wist tegelijkertijd aardig de korf te vinden. Het scoreverloop alsmede de aanvallen waren van begin af aan gestaag te noemen: de Bodegravers stonden altijd een aantal punten voor, en speelden geduldige aanvallen, waarin de juiste kansen werden gepakt. De wedstrijd was misschien niet heel sprankelend, maar er werd wel wederom gewonnen, en ditmaal zonder spannend slot: 12-19.

Vaste speelster van Vriendenschaar 1 Jinke van Keeken brak de avond voorafgaand aan de wedstrijd haar hand, waardoor speelster uit Vriendenschaar 2 Sofie Beuk – die vorig jaar nog in de A speelde – voor haar in de basis startte. Dat deed ze erg goed.

Er is nog één wedstrijd te spelen voor zowel Vriendenschaar 2 als Vriendenschaar 1 in de eerste helft van de veldcompetitie, en wel thuis, aanstaande zaterdag 22 oktober. Daarna gaan we weer warm en droog de zaal in.