DSC_0021

Vioolvirtuoos Razvan Stoica overrompelt Reeuwijks publiek

Met een staande ovatie en bravogeroep eindigde het concert van Razvan en Andreea Stoica in De Brug. Het laatste concert van ReeuwijkKlassiek in 2019 zal nog lang in het geheugen van de bezoekers blijven. De “Carmen Fantasy” met alle bekende aria’s uit de opera CARMEN was het hoogtepunt van de avond. Dit stuk was oorspronkelijk geschreven voor Jascha Heifetz, een wereldberoemde vioolvirtuoos uit de vorige eeuw. Op de Stradivarius viool uit 1729, een viool met een prachtige klank, kwam de virtuositeit van Stoica volledig tot uiting.
Terwijl Razvan zijn genialiteit op de Stradivarius liet horen, legde zijn zus Andreea met een ferme aanslag een solide basis onder zijn spel. Dat broer en zus hun hele leven al samen spelen, was goed te horen.

Na afloop waren de violisten onder de bezoekers diep onder de indruk van deze begaafde violist. Intussen wierpen de overige bezoekers zich op de cd’s die binnen de kortste tijd uitverkocht raakten. De gelukkigen die een cd konden bemachtigen kunnen thuis nog lang nagenieten van een niet te vergeten vioolrecital.

Ingezonden berichtX