Volkskerstzang in de Dorpskerk

Op zaterdag 22 december organiseerde interkerkelijk koor ‘Promising Voices’ de Volkskerstzang in de Dorpskerk te Bodegraven. Dit voor de drieëntwintigste keer. Er waren twee uitvoeringen met als thema: ‘Light of the world’.
Met een paarse gloed werd de Dorpskerk verlicht. Wat zachte muziek werd hoorbaar en één voor één kwamen aan beide zijden van de kerkzaal de koorleden naar voren, met elk een brandend kaarsje in hun handen. Het concert begon met het lied ‘Komt allen te zamen’ dat gezamenlijk werd gezongen met het koor, instrumenten en publiek.

Er waren veel verschillende soorten muziek. Zo was er klassieke muziek, uptempo muziek en samenzang onder leiding van dirigent Leon van Veen. Ook trad soliste Elize Verlaan op. Op een gegeven moment deden Leon van Veen en Elize Verlaan samen een duet, waarbij van Veen achter de piano zat en waar beiden het lied ‘All is well’ zongen.Tussen de liederen door vertelde een vrouwenstem het kerstverhaal.

Aan het einde van het concert werd er aandacht gevraagd voor Kinderen in de knel, vluchtelingen kinderen uit Syrië. Daarna werd het lied ‘Ere zij God’, door alle mensen in de kerk, publiek en koor, samen gezongen.

“Ik vond het heel goed gaan!” zegt Leon van Veen, de dirigent. “We hebben twee concerten vandaag en dit was de eerste. Vaak is dat nog even aftasten, maar het ging eigenlijk nu al heel goed. In vorige jaren van de Volkskerstzang deed ik mee als pianist, en later deed ik mee als dirigent, net zoals
vandaag.”

Van Veen maakt alle arrangementen, wat betekent dat elke instrumentengroep weet wat ze moeten doen. Ze oefenen het hele jaar door één keer per week met het koor in aanloop naar de Volkskerstzang.

Door: Anne van Schothorst

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank