Diploma uitreiking VoorleesExpress Bodegraven-Reeuwijk 10 april 2019

VoorleesExpress diploma’s uitgereikt door wethouder Smits

Op woensdagmiddag 4 april gaf de VoorleesExpress Bodegraven-Reeuwijk een feestje in het Evertshuis. Voor de deelnemende gezinnen en hun voorlezers was er een leuke interactieve voorleessessie over het boek de Wiebelbillenboogie. Daarna kregen 12 kinderen hun diploma overhandigd door wethouder Robèrt Smits. Na afloop kon iedereen gezellig wat blijven drinken. Er was een speciale taart om te vieren dat Bureau Bousa en de Bibliotheek de Groene Venen hun convenant ‘Iedereen plezier in lezen’ hebben vernieuwd.
Beide organisaties werken sinds 2013 samen om in onze gemeente de VoorleesExpress uit te voeren. Kinderen met een taalachterstand worden 20 weken thuis voorgelezen door een vrijwilliger. Op een leuke en laagdrempelige manier werkt de voorlezer aan taalstimulering en plezier in boeken. Het hele gezin gaat op bezoek bij de bibliotheek. Daar kunnen ze terecht voor een vervolgcursus voorlezen voor ouders, taallessen in groepsverband en andere taalactiviteiten. De bibliotheek draagt ook bij met materialen voor de voorlezers en gratis abonnementen voor de gezinnen. Bureau Bousa  is de verbindende schakel tussen de toeleiders, de gezinnen, de voorlezers, de bibliotheek en andere organisaties die in onze gemeente gezinnen ondersteunen.

De VoorleesExpress is één van de projecten waarmee de gemeente Bodegraven-Reeuwijk inzet op startblokgelijkheid, de eigen kracht en participatie van burgers, het bevorderen van de sociale samenhang tussen burgers en het terugdringen van laaggeletterdheid.

 X