Vorderingen buitenzwembad De Kuil Bodegraven

Het buitenzwembad van De Kuil in Bodegraven heeft de afgelopen tijd gekampt met flink wat tegenslagen, met als resultaat dat deze nog steeds niet geopend is. Nu lijkt er licht aan het eind van de tunnel in zicht: vanaf komende week kunnen we als het goed is eindelijk lekker plonzen.  
Momenteel is het buitenbad halfvol. Vrijdag zorgt het betrokken waterleidingbedrijf ervoor dat er verder wordt aangevuld. Na het weekend wil Optisport beginnen met het doseren en reguleren van de temperatuur. Het ziet er volgens wethouder Dirk-Jan Knol naar uit dat we voor Hemelvaartsdag onze eerste duik kunnen nemen.

Steven van Vliet, regiomanager van Optisport, sluit zich hierbij aan en legt uit dat dit geen tweede keer zal gebeuren. Het team is nu al bezig met een plan van aanpak voor komend jaar. Het was dit keer een kwestie van wennen, omdat dit bad anders in elkaar zit dan de meeste andere zwembaden.

Hoewel de betrokkenen het liefst hadden gezien dat we de afgelopen zomerse dagen konden doorbrengen in het buitenbad, kijken ze vanaf nu verder. Zij weten dat mensen staan te trappelen om weer langs te komen. Steven geeft aan dat De Kuil zich voorbereidt op een feestelijke openingsweek in de zomervakantie. Kortom, de verloren tijd kan dubbel en dwars worden ingehaald.

 

Door: Isa Smeele X