zwembad-59-van-80-1-1050×700

Vorig jaar meerdere incidenten in zwembad de Kuil

Het blijk dat er in het afgelopen zomerseizoen meerdere incidenten in zwembad de Kuil zijn geweest. Er verscheen woensdag een artikel in het AD over de incidenten en intimidatie in zwembad de Kuil. In het afgelopen zomer seizoen heeft De Kuil een ander publiek getrokken dan voorheen. Dit zorgde voor de nodige overlast. Burgemeester Christiaan van der Kamp gaf tekst en uitleg tijdens de vergadering deze week.
De vragen kwamen uit de koker van de VVD. Zij hadden vernomen dat de personen kwamen uit andere gemeentes die daar een zwemverbod hadden. Tijdens de vergadering kon de burgemeester dit beamen. “Er zijn afgelopen jaar wat incidenten in het zwembad geweest. We zien inderdaad dat de vaste mensen met kinderen niet meer langskwamen, maar wel de baldadige jeugd. Er is overigens maar één keer de politie bijgekomen. Een paar maanden later kreeg ik dit te horen.” 

“De status is nu dat het peuterbad weg is, minder buitenruimte, de indeling is niet optimaal door de bouw en de capaciteit voor de hokjes wordt gehalveerd. Daarnaast is er dan straks een dubbele ingang die we niet goed kunnen bemensen. Er speelt een hele waaier aan organisatorische vraagstukken bij het zwembad.”

Normaal gesproken is één van de twee binnenbaden niet open, en als we dat nu wel doen dan kan het via 1 ingang en hebben we veel problemen minder als het buitenbad gesloten blijft. Gedachtengang is om dat dit deze zomer te doen.”

Het college neemt binnenkort een besluit over het wel of niet openstellen van het buitenbad van de Kuil.X