Vriendenschaar 1 debuteert in overgangsklasse

De ‘echte fans’ zullen het zich zeker nog herinneren: het veldseizoen 2022-2023 sloot Vriendenschaar af met een kampioenschap in de tweede klasse. Daarbovenop kwam een herinrichting van de poules, waardoor niet naar de eerste, maar direct naar de overgangsklasse gepromoveerd werd. Afgelopen zaterdag 9 september was het tijd voor het debuut. En dat debuut vond plaats in Zaandam, op het prachtige, nieuwe complex van tevens nieuwe vereniging KVZ ’23, een fusie van voormalig korfbalverenigingen ZKV en ZKC ’31. 
Vriendenschaar 1 startte met speelster uit Vriendenschaar 2 Sofie Beuk in de basis in plaats van Jinke van Keeken, omdat zij in de file stond. Men zegt ook wel eens ‘een goed begin is het halve werk’, en dat goede begin was er zeker; al gauw stond de ploeg van Jorrit de Grutter en Ron Koster met 3-5 voor. Maar dat nam KVZ niet zomaar voor lief, zij maakten een goede run en kwamen op 9-6 voorsprong te staan. Bij rust stond het 9-7. 

Uiteindelijk kwam net voor rust eerder genoemde Jinke van Keeken terug in de basis, niet voor Sofie, maar voor andere basisspeelster van 1 Marlijn Hofman. Tegelijkertijd werd basisspeelster Eva Hoogendoorn gewisseld voor speelster uit 2 Julianne Kersseboom. De hitte speelde sommigen inmiddels parten. 

De tweede helft ging, net als de eerste helft, aardig gelijk op. KVZ wist weer drie punten verschil te maken, maar dat gat werd uiteindelijk nog gedicht tot een stand van 13-12. Een spannende, laatste wedstrijdfase leek aan te breken, maar KVZ wist uiteindelijk nog twee keer te scoren. De Bodegravers nog één keer. Eindstand: 15-13. Geen punten mee naar huis, dus, maar dit was zeker geen slechte start in deze poule en klasse. Wie weet wat de thuiswedstrijd tegen KVZ brengt. 

Foto: Fenne van den Hoogenband

Ingezonden bericht

Advertentie