5bfe032b-530b-47c2-95ef-1be5a734b843

Vrijwilliger Angelique van den Berg stille kracht Spooktocht in centrum Bodegraven

Vrijwilligers binden? Daar is Angelique van den Berg uit Bodegraven goed in. In 2019 was de eerste editie van de spooktocht en organiseerde zij dit zelf en nu 3 jaar later heeft ze meer dan 45 vrijwilligers erbij. Angelique is nu samen met Samantha van der Velde de hoofdorganisatoren. Sinds 2021 omarmt de BOV ook het initiatief. 
Bij de vraag waarom ze zoveel vrijwilligers heeft begint ze met glimlachen.”Ze doen het allemaal, omdat ze het feestje ook leuk vinden. Ze kwamen bij mij terecht via oproepen op social media en via familie of vrienden. Zo heb ik een meisje uit Almelo die graag hiernaar toe om deel te nemen. Ze heeft familie wonen in onze gemeente en vindt Halloween hier in Bodegraven een feestje.”

Voorbereiding

“Eind september beginnen de eerste voorbereidingen voor de Spooktocht door het centrum Bodegraven. Eenmaal op de dag zelf begint ze om 12.00 uur met opbouwen en helpen 12 vrijwilligers mee. Rond de klok van 17.00 uur snel een pizza eten om daarna in de kleding te hijsen en van start te gaan.”

Groter

“Al met al hebben zeker 1000 mensen deelgenomen aan de Spooktocht bestaande uit ouders en kinderen en de mensen die zijn komen kijken. En het allermooiste vinden wij dat echt bijna iedereen zowel volwassenen als kinderen verkleed waren, geschminkt met een masker, het zag er echt super uit.’ Volgend jaar gaan we voor een grotere vergunning, zodat we niemand meer teleur hoeven stellen.” Er was nu een stop op het aantal inschrijvingen laat ze weten. 

De BOV doet vanaf 2021 mee en sponsoren geld voor de aankleding van de Spooktocht. Bedrijven zoals Aldex Bandenservice, Rebotuin, PUHA en ZorgMies koffieservice Waddinxveen deden dit jaar ook mee.

Angelique van den Berg en haar vrijwilligers kijken nu alweer uit naar de volgende editie in 2023.

 

 

 X