Vrijwilligers Hospice Bodegraven–Reeuwijk culinair onthaald

Het culinair kookgenootschap de “GAMEL”  bestaande uit de heren, Marius Batelaan, Hans de Groot, Leo Hörnig en Joost Rooms wilde haar tienjarig bestaan niet zomaar voorbij laten gaan. De gedachte ontstond om eens voor anderen te koken, bijvoorbeeld voor een groep mensen die veelal in de anonimiteit werkt maar ondertussen wel het bindmiddel in de samenleving is. Veel organisaties zouden niet meer bestaan zonder deze vrijwilligers.
Door het Herengenootschap werd contact gezocht met het bestuur en leiding van het Hospice  Bodegraven-Reeuwijk met het aanbod om voor de gehele groep vrijwilligers een culinaire avond te organiseren. Met groot enthousiasme werd het aanbod aanvaard. De heren moesten wel even slikken bij het horen dat het dan wel om tachtig personen ging. Dat is zelfs voor deze gepokte en gemazelde hobbykoks iets te veel van het goede.

Er werd besloten om het dan maar over twee avonden uit te smeren, t.w. op 9 en 16 januari jl. Bij het horen van dit initiatief bood Jorn Jelluma, namens het restaurant “In het Bonte Varken”, spontaan de stoofperen aan en stelde Annemiek Oskam van Annemieks Kaas Expres de wijnen beschikbaar. Omdat het diner midden in het wildseizoen zou plaatsvinden werd met dit gegeven door de heren een hierop gebaseerd menu samengesteld.

Met amuses, voor- hoofd- en diverse bijgerechten werden de avonden afgesloten met Cerises Flambées, ijs en slagroom. Als dank voor de vele complimenten die de keukenbrigade in ontvangst mocht nemen kregen alle gasten bij de afsluitende koffie een symbolische kus met het aanbieden van een bonbon in de vorm van rode lippen.

De twee topavonden werden vooral mogelijk gemaakt met medewerking van de beheerder van het gebouw “De Doortocht” en de gastvrouwen Gerdien Verheul, Lia Nottelman en  Diny van Dorp.

foto  van de koks + foto rode chocoladekussen

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank