VSTS HS1 pakt de volle buit in Haastrecht

Zaterdag 9 maart was het weer eens zover. VSTS HS1 boekte een keurige 4-0 overwinning tegen VCH HS 1 in Haastrecht. Belangrijke punten waardoor de heren nu nagenoeg verzekerd zijn van de promotieklasse voor het volgende seizoen.

Het was een wat bijzondere aanloop naar de wedstrijd. Er waren een aantal afwezigen en helaas ook geen coach beschikbaar. Daarom vertrokken de mannen met 7 spelers naar de wedstrijd. Jelle, Dennis, Joost, Jimmy, Wilco, Mark en Jeroen. Dit betekende beperkte wisselmogelijkheden en er werd daarom voor gekozen om zonder libero te spelen.

Tijdens de voorbereiding op de wedstrijd werd de eerste mentale voorsprong al gepakt, door alle AA uit de kantine op te drinken nog voor VCH kans had gehad er ook eentje te bestellen. Vervolgens werd er nog wat gegrapt in de kleedkamer door Jelle’s -door Bizway gesponsorde- broekje te verstoppen en uiteindelijk begon de wedstrijd ook nog eens flink te laat. Het deerde de mannen niets, ze hadden immers weinig te verliezen met een kleine selectie zonder coach.

De eerste set begon wat stroef. Joost startte aan de kant, zodat hij op verschillende plekken voor de pass kon worden ingebracht later in de set. Bij 8-3 achterstand was het echter al nodig om de eerste time-out te gebruiken. De boodschap van Joost was duidelijk, richt je op je eigen taak in het veld en heb vertrouwen in elkaar ook al is de teamsamenstelling anders dan gebruikelijk. Dit was precies wat het team even nodig had en al snel stond VSTS weer langszij. De heren liepen uit naar het einde van de set. Ook al maakte de scheids twee dubieuze beslissingen, blijkbaar mag je de bal een stuk of vier keer aanraken en weer opgooien, VSTS pakte de eerste set met 22-25.

Set 2 en 3 werden afgewerkt in dezelfde opstelling en met (bijna) hetzelfde resultaat: 23-25 en 22-25. Sterker nog, zelfs het opstellingsbriefje werd gerecycled. Dit betekende dus al de winst en dus het beloofde kratje bier van Mathijs, maar dit was nog niet genoeg. 5 punten meenemen zou natuurlijk helemaal mooi zijn.

De vierde set werd er gekozen om de middens met elkaar te verwisselen, om nog sterker aan de set te kunnen beginnen. Of het daaraan lag is moeilijk te bepalen, maar als snel stond VSTS 15-5 voor. Vervolgens vloeide de concentratie was weg en werd het spel wat gehaast. Gelukkig hielp VCH VSTS mee door een stuk of 5 keer fout te serveren. Hiermee werd de laatste set ook binnengehaald met 22-25. Volgende week speelt heren 1 uit in Nieuwkoop en op 23 maart 16.30 is de volgende thuisdag. Tot dan!