Wedstrijdverslag VSTS D1 en H1

VSTS dames 1 boekt nuttige overwinning

Niet afgelopen zaterdag moesten de dames aantreden voor hun 17de  competitieduel, maar afgelopen donderdag, 28 februari. De dames troffen Kratos ’08 Dames 1 alweer, ditmaal uit in Delft om 21.00 uur.

De thuiswedstrijd werd op 2 februari nog met 4-0 gewonnen, maar daar werd dan ook elk punt hard voor gewerkt. Dit keer zou Kratos zich niet zo gemakkelijk gewonnen geven.

Judith Terpstra, Jacky de Graaf, Mirjam van der Kruk, Evi Hogenelst, Donna Sluijs, Krystel Termorshuizen en libero Yvonne Vink die ons uit de brand wilde helpen aangezien Annemarieke op vakantie was, werden door coach Dennis Strang het veld ingestuurd.

Kratos kwam goed uit de startblokken en hield VSTS onder druk met hun service. Zij sloegen een groot gat en dachten de eerste set te gaan winnen. De twee time-outs werden daardoor snel benut aan Bodegraafse zijde om het tij te keren en beetje bij beetje kwam VSTS in hun spelritme. Evi en Marianne wisselden elkaar aan het net goed af, zoals ook Elvira en Jacky dat deze wedstrijd weer deden en zo werden hun verschillende kwaliteiten goed benut. VSTS sloop dichterbij en het werd een spannend slot waarbij VSTS met hard werken de set binnen harkte met 25-27.

De tweede set begon VSTS wederom slecht en nu konden de dames ondanks de wissels de set niet winnen. Kratos dicteerde en won terecht deze set met 25-20.

Het was weer 1-1 en deze wedstrijd wilde maar niet soepeltjes gaan verlopen. Het tijdstip was ook niet geweldig, evenals het scheidsrechtersduo, maar toch wilde de Bodegraafse formatie hier wel met de winst naar huis. Dus werd er verder gevolleybald. Het spel was niet om over naar huis te schrijven en in de derde set ging het op en neer en zo beloofde het weer een spannend slot te worden. Dana de Jong was inmiddels binnen de lijnen gekomen en zij speelde niet onverdienstelijk. Ze kon steeds beter de aanvalsters vinden naarmate de wedstrijd vorderde en deze hielden het hoofd koel en met 23-25 werd die belangrijke derde set gewonnen.

Dit was mentaal een goede dreun waar Kratos niet meer van bijkwam en VSTS liet met vlagen weer het spel zien wat zij de afgelopen weken hebben neergezet. Het was niet erg fraai deze avond, maar wel effectief. Met 19-25 werd de vierde set gewonnen en zo de wedstrijd met 1-3.

Nu hebben de dames een weekje rust en gaan zij 16 maart de strijd weer aan, dit keer tegen ZVH Dames 1 uit Zevenhuizen. Zij komen in Bodegraven op bezoek, in de Sporthoeve en wij spelen dan om 16:30 uur. Alle support is weer van harte welkom!

Een zware winstpartij voor VSTS Heren 1

Bodegraven – De laatste competitiewedstrijden van dit seizoen zijn in aantocht en voor Kraan & Roos Constructie VSTS H1 misschien wel de belangrijkste in de strijd tegen degradatie.

Deze zaterdag reisde de nummer 4 van de poule Enervo H1 (uit Doorn, Utrecht) af naar Bodegraven, een tegenstander met veel ervaren “oudere” spelers wat altijd een extra moeilijkheid geeft.

Set 1. Er werd vol energie gestart om een snel spel te kunnen spelen tegen de “oude” garde uit Doorn, de snelheid gaat er immers wat vanaf als je ouder wordt. Dit pakte in de eerste set goed uit en Enervo had geen antwoord op het spel van de Bodegravers. De set eindigde dan ook overtuigend met 25-16 winst voor VSTS.

In de tweede set werd de aanwezige ervaring in het team van Enervo al snel duidelijk, met de bekeken geslagen ballen hadden de Kraan & Roos mannen veel moeite en op de vervelende services werd ook geen goed antwoord gevonden. Het eigen snelle spel kwam er dan ook niet goed uit waardoor er geen druk uitgeoefend kon worden. Deze set ging dan ook verloren met 19-25.

Set 3. Door een aantal positie- en spelerswissels probeerde VSTS meer grip te krijgen op de aanvallen vanuit Enervo om zo onder de druk uit te komen en het eigen spel weer te kunnen laten zien. Lang ging het deze set gelijk op en mede door goede service series stevende VSTS af op de setwinst met 25-20.

Het leuke maar ook zeer fanatieke team uit Doorn, haalde bij VSTS in de vierde set zeer veel strijd naar voren. Dit zeker bij de ruim bezette reservebank. Strijdlust was dan ook het woord dat het beste past bij deze wedstrijd. De kaarten werden deze set weer opnieuw geschud en er werd verloren met 21-25.

Voor de 3e week op rij moest een 5e set beslissing brengen. Het mentale ervaringsspelletje begon nog voordat de eerste bal gespeeld werd, een verzoek vanuit Enervo voor het wisselen van speelhelft behoort tot een keuze die gemaakt kan worden aan de start van een 5e set. Heel even bracht dit de Bodegravers wat aan het wankelen maar de strijdlust kwam na een aantal punten weer boven en met de grote steun vanaf de tribune is de overwinning binnen “geschreeuwd” (15-12).

Een 3-2 winst tegen de nummer 4 hadden we vooraf voor getekend, maar een 3-1 had gezien het spel een mooiere beloning geweest. Langzaam klimt VSTS wat omhoog maar het is nog geen reden voor optimisme. De heren zijn tegen degradatie nog afhankelijk van de resultaten van de concurrenten.

16 maart om 16:30 uur in de eigen Sporthoeve kunnen we tegen de nummer laatst Switch H2 (Utrecht) een klap uitdelen om de eigen positie verder te verstevigen.