Willibrordschool reikt cheques uit aan goede doelen

Leerlingen van de leerlingenraad van de Willibrordschool hebben vrijdag cheques uitgereikt aan Stichting Opkikker en Stichting Aap. Beide goede doelen ontvingen maar liefst € 2.880,-. De vertegenwoordigers van deze stichtingen waren blij verrast met dit mooie bedrag.
Het is de opbrengt van de sponsorloop, die voor de zomervakantie gehouden is. Aangemoedigd door vele supporters hebben de leerlingen van de Willibrordschool vele rondjes gelopen en daarmee geld opgehaald voor deze twee zelf gekozen doelen.

Stichting Opkikker organiseert Opkikkerdagen voor gezinnen die een hele dag ontzorgd worden. Tijdens een Opkikkerdag wordt er een tjokvol supergaaf activiteitenprogramma voor zo’n gezin georganiseerd. Féline uit groep 6 is ambassadrice voor de Stichting Opkikker. ,,Ik ben echt heel trots dat we zoveel geld bij elkaar gelopen hebben. Zo’n Opkikkerdag is geweldig. Een groots feest, helikoptervluchten, rondrijden in stoere auto’s of verkleed als echte prinses rondgereden worden in een echte koets: niets is te gek!”

 

De Willibrordschool heeft bij Stichting AAP drie dieren geadopteerd: Mojo de aap, Govanni de leeuw en Wasbeer de wasbeer. In Europa worden miljoenen dieren, zoals apen, tijgers en leeuwen, als huisdier gehouden, illegaal verhandeld of gebruikt in circussen en andere vormen van entertainment. De leerlingen vinden dat dit dierenleed moet stoppen.

X