Winst voor RVC33

Bij la Remontada gaan ongetwijfeld de gedachten terug naar 8 maart 2017 toen Barca in een schijnbaar onmogelijke opdracht, toch nog PSG uit de Champions League kieperde. Vandaag was er weer een Remontada waar te nemen en wel op sportpark Kikkerpolder II in Leiden, waar RVC’33 na een ongekend slechte eerste helft, de tweede helft zich geweldig oprichtte en met de winst aan de haal ging.

Er zijn van die wedstrijden, dat je voelt: “ze weten waar het om gaat, dus je hoeft niet veel te zeggen, want er zal geknald worden!!!” Zo’n wedstrijd was het vandaag niet. Eigenlijk in de warming up, moest er even gerefereerd worden aan baltempo, kiezen van goede oplossingen, energie leveren. En helaas werd dat toch mee de start van de wedstrijd ingenomen. In de eerste fase ontwikkelde Lugdunum een veldoverwicht, dat meer te wijten was aan bijna-collectief te kort komen. Pas in de 16de minuut viel het eerste gevaar van Reeuwijkse zijde te bespeuren na een goede actie van Jona, die weer de durf om acties te maken lijkt te hebben hervonden. Beide ploegen durfden ook niet alles op alles te zetten, omdat beide het belang voor ogen hielden van deze wedstrijd waarin Lugdunum zou willen aansluiten en RVC’33 afstand wil vergroten op Lugdunum. De zwakte was in de 30ste minuut zichtbaar bij de goal van Lugdunum. Te veraf dekken, leverde een voorzet op, op een vrijkomende spits, die de bal tegen de touwen werkte. Dit kwam het toch al niet te beste spel van RVC helemaal niet ten goede. Zo er al kansen ontstonden, werden die jammerlijk verprutst.

In de 38ste minuut werd het tot overmaat van ramp 2-0 na een soortgelijke actie, maar die nu in eigen doel werd geschoten. In de 44ste minuut volgde nog een grote kans toen Luuk van Leeuwen zelf goed ingreep en de counterattack inleidde, waar het eindresultaat was: opnieuw een gemiste kans. Ook de rebound leverde een teleurstellend schot op.
In de rust werd teruggekomen op de onthutsend zwakke eerste helft, waar hooguit 4 voldoendes vielen te verdelen. Twee spelers werden geslachtofferd om meer drive naar voren te gaan krijgen. Dit was niet aan dovemansoren, want vanaf de 46ste minuut stormde het richting de goal van Lugdunum. De aanvallende transformatie leverde een groot overwicht op, maar bleven de vizieren onvoldoende scherp. En was het nog wel opletten voor counters van Lugdunum, dat met behendige buitenspelers en een bewonderenswaardige centrale middenvelder voor gevaar kon blijven zorgen. In de 65ste minuut leverde Ton Vergeer een puike diagonale pass af op Niels van der Meer, die op de goal afging en de aansluitingstreffer scoorde. Een corner in de 72ste minuut leverde zelfs een voorsprong op, omdat Niels die bij de eerste paal binnen wist te werken.

RVC voelde dat er, met deze beleving, meer viel te halen en bleef zoeken naar de derde goal. Geholpen door Lugdunum, dat zich meer en meer aan alles ging irriteren. Bij de 3-2 in de 76ste minuut reageerde Jona goed en snel op een inworp en passeerde zijn man buitenom. Zijn voorzet bereikte het hoofd van Mark Sluijs die na een dramatische start, goed revanche op zichzelf nam. In de laatste fase werd het koelbloedig uitgespeeld en konden de punten mee naar Reeuwijk. Punten die niet verwacht werden in de rust. Maar de wederopstanding werd zelf gecreëerd en maakt dat de punten des te lekkerder smaken. Punten en vertrouwen, dat we in de aanloop naar de wedstrijd van volgende week zeker kunnen gebruiken. Want volgende week komt ESTO naar Kaagjesland. Dit is één van de wedstrijden, waar net iets meer naar wordt uitgekeken door de meeste spelers. Maar zeker ook door veel fans van beide clubs. Houd de site in de gaten, want er zijn al acties gaande om een leuk middagprogramma in elkaar te draaien.