politiemotor

Woninginbraken in gemeente Bodegraven-Reeuwijk

De politie is op zoek naar meer informatie over een inbraak aan de Beukenhof in Bodegraven. De inbraak is gepleegd op donderdag 15 november 2018 tussen 18:15 uur en 21:30 uur aan de Beukehof te Bodegraven. Ook op de Korte Waarder in Nieuwerbrug vond een inbraak plaats. Dit gebeurde op vrijdag 16 november tussen 17.00 uur en 20.45 uur. 
Een inbreker heeft de cilinder uit het slot getrokken

Bij de inbraak aan de Beukenhof is een inbreker binnengekomen door de cilinder uit het slot te trekken (kerntrekken). Vermoedelijk gebruikte de inbreker zelfgemaakt of professioneel gereedschap uit de slot- en sleutelbranche, laat de politie weten.

Wat kunt u doen?

Een inbreker komt een stuk moeilijker uw huis binnen als u cilinders monteert die tegen dit zogenaamde kerntrekken bestand zijn. Ook bestaat er veiligheidsbeslag dat tegen kerntrekken is beveiligd. Vraag er naar bij de vakman.

Wat doet de politie

Een inbraak is letterlijk een inbreuk op de leefomgeving van het slachtoffer en heeft grote invloed op zijn of haar veiligheidsgevoel. De aanpak van inbraken heeft daarom hoge prioriteit bij de politie. Wij doen er alles aan om deze inbraak op te lossen, de dader(s) aan te houden en eventuele gestolen spullen terug te geven aan de eigenaren.

Na een inbraak doet de politie altijd een buurtonderzoek en in de meeste gevallen wordt sporenonderzoek gedaan. Een speciaal woninginbrakenteam onderzoekt de inbraak.

Bel 112 bij verdachte situatie

Om inbrekers op heterdaad te kunnen betrappen, hebben we uw hulp nodig. Bel altijd 112 als u in uw buurt iets verdachts ziet of hoort. Wees alert op elke vreemde situatie, ook al lijkt het voor u onbelangrijk. Let op personen die niet in uw buurt thuishoren en die bijzonder veel aandacht hebben voor de huizen en/of de omgeving. Noteer hoe ze eruit zien. En noteer ook merk, type en kenteken van hun voertuigen.

Informatieavond in de Meije

Maandag 26 november is er in de Hollandse boerderij in de Meije nr 63 een informatie avond over woninginbraken. Het begint om 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur.

 

X