Woonblog @interieurstudiobysvenja – Even voorstellen & basistips interieurstyling

blank

Een aantal maanden geleden ben ik begonnen met het schrijven van mijn woonblog voor Rebonieuws. Leuk als je de woonblogs vanaf het begin volgt, maar ik stel me graag eens voor.

Samen met mijn vriend Pieter en onze drie kinderen (7, 5 & 2), bonusdochter (18) en hondje Sepp wonen we in één van de leukste oude huizen van Bodegraven. Een huis dat 6 jaar geleden op ons pad kwam en we na één bezichtiging kochten. Ietwat impulsief en zonder plan stortten we ons in dit avontuur. Het kan soms tegenvallen… Maar saai is het nooit! Na een megaverbouwing die in 3 maanden klaar moest zijn was het resultaat een tijdje later in de VT Wonen te zien. De rol van aannemer, interieurontwerper en -stylist vond ik te gek. Inmiddels heeft mijn woonstijl zich verder ontwikkeld, maar blijft het leuk om terug te zien.

blank

Mijn liefde voor interieur gaat ver terug. Van jongs af aan ben ik bezig met schilderen, interieurstyling, opknappen, inkopen en verkopen van meubels. Na de Havo ben ik Small Business en Retail Management gaan studeren aan de Hoge Economische School in Rotterdam, waarin ik mij heb gespecialiseerd in merk- en winkelformules (Concepting & Retail formats). Deze commerciële achtergrond helpt mij in mijn zakelijke interieurontwerp en -advies.

Steeds meer vraag uit mijn omgeving naar interieuradvies heeft ertoe geleid dat ik sinds kort mijn eigen interieurstudio heb! Daarnaast volg ik de Interieuropleiding aan de NIA Academie in Nieuwegein, waar ik mij verder ga specialiseren in het vak.

Inmiddels werk ik ook 8 jaar bij Van Dijk Gevelsteen. In onze bouwmaterialenhandel krijgen we veel particulieren in het beginstadium van het bouwproces over de vloer. Maar ook het contact met architecten en aannemers biedt nieuwe kansen. Twee jaar geleden is ons nieuwe eigen pand en showroom aan de Botter 15 in Bodegraven opgeleverd. Hier heb ik het ontwerp, de inrichting en styling op mij genomen. Dat smaakt naar meer!

blank

Mijn stijl is niet in één woord te vangen, maar dat is denk ik ook goed. Het is een stukje eigenheid en het doen/creëren waar ik zelf blij van word. Ik ben gek op bohemian (leefstijl) en kleur, maar ook hotel chique gecombineerd met vintage. Waar soms de uitspraak ‘less is more’ opgaat, is dat in ons huis niet het geval. Ik hou van printjes en kleur, en mix deze het liefst met elkaar. Nu zijn er wel een aantal basisregels waarmee ik aan de slag ga bij het stylen, want ik vind een fijne kloppende sfeer wel heel belangrijk! Allereest is dat contrast, dit kan zijn in kleuren, maar ook in materialen. Het gebruik van harde materialen zoals steen, staal en hout vraagt om toevoeging van zachte stoffen en materialen en ronde vormen. Daarnaast de kracht van herhaling, oftewel het terug laten komen van kleuren. Hierdoor creëer je eenheid en zorg je dat het geheel klopt.

Wanneer je zelf aan de slag gaat met een ruimte is het maken van een moodboard een must.

Dit is echt een houvast. Ook wanneer je een stylist inschakelt is dit de basis van dingen waar jullie blij van worden en waar zij elementen uitpakt om ervoor te zorgen dat het jullie (t)huis wordt. Uit dit moodboard kies je vaak een kleur, die de basis wordt van het kleurplan. Hieronder zie je een uitwerking van een interieurmoodboard/plan voor een opdrachtgever van een meidenkamer.

blank

Wat daarnaast ook goed werkt, is een item kiezen (bijvoorbeeld een vloerkleed) waar je helemaal blij van wordt en deze als uitgangspunt nemen voor de rest van de inrichting. Laat de kleuren die in dit kleed zitten terugkomen in de kleur op de muur en andere meubels of accessoires. Ook die houvast zorgt ervoor dat er eenheid ontstaat.

Tot slot is het goed om te weten dat het vinden van mooie unieke items tijd nodig heeft. Je hoeft niet alles in één keer aan te schaffen, maar ga opzoek naar de meubels en accessoires waar je echt enthousiast van wordt, want die zullen niet snel gaan vervelen en zijn dan ook veel duurzamer! Trends gaan voorbij, dus ga voor eigenheid met een aantal basisregels in je achterhoofd. De toekomst als je het mij vraagt!

Liefs,

Svenja (Instagram: @interieurstudiobysvenja)

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank