Woonblog – Liefde voor vintage

Deze te gekke vintage kast heeft een verhaal, is geleefd en bovenal uniek. Dat maakt het aanschaffen van vintage accessoires en meubels voor in huis (en tuin!) zo leuk en is mijn inspiratie geweest voor een nieuwe woonblog. De loodzware deuren zijn afkomstig uit een Indiase tempel en door een Nederlands bedrijf is daar een kast omheen gebouwd. De metalen gele Tonka ernaast stond in de etalage van een kringloopwinkel, waar ik met mijn zoontje twee keer langsgelopen ben om hem de 3e keer mee te nemen. Ook hebben we onder andere een grote stationsklok afkomstig uit het Universiteitsgebouw van Leiden, een plantentafeltje als erfstuk van mijn oma en een oud kerkbankje van de vorige eigenaren. En ook al kloppen sommige verhalen niet helemaal of zijn ze iets aangedikt, het geeft altijd leuke gespreksstof wanneer je mensen door je huis rondleid.
Maar wanneer spreek je nu van vintage? Vintage items zijn minimaal 30 jaar oud en gemaakt in de periode van ca. 1920-1980. De term wordt nogal eens verward met antiek. Antiek is echter meer dan 100 jaar oud. Ook worden vintage en tweedehands wel eens door elkaar gebruikt, maar tweedehands items zijn niet automatisch ook vintage.

Om deze leuke meubelstukken en accessoires te vinden struin ik marktplaats en verschillende online verkoopgroepen af, maar het liefst loop ik regelmatig de kringloop binnen voor dat ene gave lijstje, vaasje, tafeltje of ander grappige, originele prullaria van vroeger. Soms, naja meestal, heb ik het niet direct nodig en bewaar ik het in de kelder. Ik vind het heerlijk om te veranderen in de styling en heb dan altijd wel weer iets ‘nieuws’ om neer te zetten.

Sinds kort zit er twee straten van ons huis deze te gekke kringloop waar ik veel van deze leuke items vind.

Wil je nu zelf inspiratie opdoen voor een nieuw project of ben je, net als ik, ook een vintage liefhebber ga dan zeker eens naar camping De Lievelinge in Vuren (ook voor een lunch of kopje koffie) en laat je onderdompelen in de fijne sfeer en te gekke creatieve, een tikkeltje hysterische, vintage accommodaties die je er vindt. Slapen in een circuswagen, oude schoolbus of pipowagen? Het kan allemaal! Hier een kleine sfeerimpressie…


Bron: www.lievelinge.nl

Twee weken geleden hebben wij met onze sleurhut zelf een aantal dagen op de Lievelinge gestaan en het was echt een feestje. Ik heb nieuwe ideeën opgedaan en ben er nog meer van overtuigd dat na de uitbreiding onze tuin een bohemian festival-look moet krijgen, waarin er ook een toffe overkapping/caravan o.i.d. à la de Lievelinge zal komen.

Het kaaspakhuis achter onze woning is dan ook al omgetoverd tot opslagplaats van oude materialen en meubels. Het is grappig om te zien dat bekenden mij benaderen of ik nog interesse heb in die ene oude tafel, ladder of raam waar ze zelf niet veel in zien.

9 van de 10 keer zie ik er wel wat in en kan ik het in een later project toepassen.

Je leest het…. Genoeg schrijfmateriaal voor een later moment…

 ‘’A room should never allow the eye to settle in one place. it should smile at you and create fantasy’’

Liefs,

Svenja (Instagram: @interieurstudiobysvenja)

 X