Woonblog @interieurstudiobysvenja – Binnen naar buiten halen (en andersom)

Binnen naar buiten en buiten naar binnen halen. Veel gebruikte zinnen in interieurland. Als ik erover nadenk herken ik hier veel van in mijn eigen interieur. Met de wisseling van het seizoen willen we graag weer naar buiten en maken we de tuin en overkapping gereed, zodat we er bij de eerste zonnestralen gezellig bij zitten. Het liefst met materialen die van oorsprong hier niet voor bedacht zijn. Want er moet wel een vloerkleed onder de buitentafel of lounge set komen en we willen de warme uitstraling van hout, maar dan bij voorkeur met zo min mogelijk onderhoud. Hier wordt steeds meer op ingespeeld…. Deze keramische tegelvloer in houtlook is hier een goed voorbeeld van. Na alle 60x60cm grijze keramische tegels die we in velen tuinen zien (zo ook bij ons) is dit een leuke nieuwe ontwikkeling. Door de warme uitstraling van hout geeft het je tuin een fijne sfeer en is het tegelijkertijd ook duurzaam.
De tuin wordt steeds meer gezien als verlengstuk van je woonkamer en daar mag een buitenkleed niet in ontbreken. Buitenkleden worden gemaakt van synthetisch materiaal en zijn naast onderhoudsvriendelijk ook weerbestendig. Je kunt hem dus lekker de hele zomer laten liggen, wel zo makkelijk. Een webshop met een breed assortiment aan buitenkleden waar ik erg blij van wordt is merelinwonderland.nl. Van bohemien, Oosters tot ronde kleden met grafische prints…. Zo is er in elke stijl wel iets te vinden.

Een ander tof merk/bedrijf die een brede collectie heeft aan buitenkleden is Volero vloerkleden. Het leuke is dat ik samen met mijn zoontje gevraagd ben om onderdeel te zijn van hun nieuwe commercial. Super leuk om een keer een kijkje achter de schermen te krijgen en te zien wat er allemaal bij komt kijken. Naast buitenkleden hebben zij ook andere mooie vloerkleden waar wij er ook een aantal van in ons huis hebben liggen.

Waar we buiten de warme materialen van binnen toe willen passen, willen we in ons interieur juist industriële robuuste materialen die buiten toegepast worden binnen zichtbaar maken. Steenstrippen is de afgelopen jaren toch wel één van de bekendste geworden en toepasbaar op verschillende manieren. Vroeger werden er in de bouw voor de fundering en tussenmuren bakstenen gebruikt. Daarom kan het goed zijn dat je bij een woning van voor ca. 1930 achter het stucwerk een mooie gemetselde muur vindt. Zo ook bij ons huis van 1918. Na een dag bikken (en heel veel stof verder) was dit het resultaat.

Maar ook beneden hebben wij een stuk muur afgebikt….

Woon je in een nieuwbouw woning en wil je toch deze oude industriële muur thuis? Kies dan voor getrommelde gevelstenen die tot strippen zijn gezaagd (dus niet de gehele baksteen). Door het trommelen krijgt de steen een oude uitstraling. Daarnaast werd vroeger een kleiner formaat steen toegepast dan het standaard waalformaat. Het enige aandachtspunt is dat een metselaar het liefst strak metsel- en voegwerk aflevert en dat is bij dit juist niet de bedoeling. Krijg dat er maar eens in….

Tot de volgende!  

Liefs,

Svenja (Instagram: @interieurstudiobysvenja)

 

Advertentie