Woonblog @puravidasvenja – De entree

De entree, oftewel de plek waar je de woning binnenkomt en je een 1e indruk kunt krijgen van de rest van de woning. Toch is deze plek een ondergeschoven ruimte waar we vaak de minste aandacht aan besteden. Zonde, want dit is ook de plek waar je de meeste mensen ontvangt.
Ik vind het dus enorm leuk om aan deze ruimte een persoonlijke touch toe te voegen zodat je gelijk kunt zien wiens huis je binnenstapt.

Ik heb dit gedaan door een wand te maken met allerlei lijstjes, souvenirs en prullaria die ik in de loop der tijd heb verzameld en waar ik blij van word. Door deze mix en match van spulletjes te clusteren en op de wand een kleur aan te brengen creëer je eenheid. Heb je nu niet zo’n grote hal/wand kun je er ook voor kiezen om in jouw favoriete kleur een cirkel op de muur te maken. Vind je zwart te heftig, dan is een aardetint ook mooi, maar houd je van kleur… Gewoon doen! Hang je verzameling niet precies binnen de cirkel, maar doe dit er ook net buiten. Lekker buiten de lijntjes denken en kleuren! Maar ook een lambrisering schilderen geeft een warme uitstraling aan je hal. Nog een kleine tip voor een strakke lijn; haal een verfkwast (in de kleur van het bovenste gedeelte v.d. muur) langs de tape, laat dit even drogen en schilder daarna de onderkant in de desgewenste kleur. Hier wat leuke voorbeelden ter inspiratie. 😊

Verzamelen heeft wel tijd nodig en ik wissel nog steeds wel eens van spulletjes, maar juist dat maakt het zo leuk en persoonlijk. Soms koop ik iets waar ik niet direct een bestemming voor heb, maar leg het even weg, om het bij een ‘creatieve uitspatting’ tevoorschijn te halen en op de perfecte plek te hangen.

Iets wat je 6 jaar geleden nog bijna niet zag was de zwarte trap. Nu durven meer mensen het aan en dat snap ik heel goed. Tot op de dag van vandaag ben ik er nog steeds blij mee, want het is een echte eyecatcher. Het enige nadeel is dat hij er inmiddels niet meer zo mooi uit ziet als toen we er kwamen wonen. Op mijn wensenlijstje staat dan ook nog een mooie traploper.

Een trend die we de komende tijd steeds meer zullen gaan zien. Het maakt de trap net even iets anders en geeft een rijk gevoel. Ik heb mijn oog laten vallen op deze traploper, dus na een nieuwe schilderbeurt gaat deze er zeker komen en dan ook gelijk die prachtige roze kleur op de muur graag… Wauw! Voor wie het durft heb ik ook een panterprint loper bij de Kwantum gespot, maar ook een Perzische loper zoals je vroeger zag is helemaal van nu.

Tot slot deel ik nog graag een lowbudget tip. Bij de bouwmarkt heb ik dit metalen rek gekocht en aan de wand bevestigt. Een paar houten knijpers of haakjes en je kunt al je foto’s, tekeningen, uitnodigingen en kaartjes op een leuke manier ophangen.

Mocht je nu zelf aan de slag gaan met de hal, of heb je dit al gedaan en vind je het leuk om het resultaat te delen en anderen te inspireren stuur mij dan via Instagram een berichtje.

‘’Your home should tell the story of who you are, and be a collection of what you love.’’

(Om te beginnen met de hal 😉)

Liefs,

Svenja (Instagram: @puravidasvenja)X