_D3_0459

YOEP Midden-Holland aan de slag tegen wachttijden in jeugdzorg

YOEP onderwijs en zorg Midden-Holland werkt mee aan het verkorten van de wachttijden in jeugd GGZ
In de regio Midden-Holland zijn de wachttijden voor jeugdigen in de jeugdzorg nog steeds zorgwekkend. YOEP Midden-Holland, praktijk voor Kinder- en jeugdpsychiatrie, gaat de strijd aan met deze wachttijden. Kinderen en ouders kunnen namelijk binnen twee weken terecht voor een intakegesprek.

YOEP is een kinder- en jeugdpsychiatrische praktijk met vestigingen in Midden-Holland, Warmond en Voorburg. YOEP is gespecialiseerd in de verbinding tussen JGGZ en Onderwijs. Kinderen tot 18 jaar kunnen verwezen worden door het wijkteam of JGT of door de huisarts. Als er zorgen zijn over de ontwikkeling van een kind biedt YOEP passende zorg. Ouders, leerkrachten en het netwerk rondom het kind worden hierbij ingeschakeld

Expertise is aanwezig op verschillende niveaus en gebieden. Kinder- en jeugdpsychiaters, jeugdartsen, psychologen, orthopedagogen en praktijkcoaches onderzoeken en behandelen onder andere vermoedens van ADHD, autisme, angstklachten en stemmingsklachten.

“Een kind laat je niet wachten”, is de visie van YOEP. Zeker niet wanneer een kind geestelijke jeugdzorg nodig heeft.

Ondanks dat YOEP Midden-Holland een kleinschalige specialistische kinder- en jeugdpsychiatrische praktijk is, is er momenteel geen wachtlijst.

Voor volledige vergoeding bij jeugdigen heeft YOEP Midden-Holland een contract afgesloten met de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas.

Voor ouders die zich zorgen maken over hun kind en op korte termijn een gesprek aan willen gaan, kunnen contact opnemen via secretariaat@yoep.nu of via 088-9723723. Meer informatie is te vinden op de website yoep.nu

Foto: YOEP Midden-Holland

X