Zonder Meer is een Voedselbank voor Bijen

blank

Nederland telt zo’n 360 soorten wilde bijen, maar een groot deel staat op de rode lijst voor ernstig bedreigde diersoorten en dreigt uit ons land te verdwijnen. Dat raakt ons mensen ook, want met hun vluchten van bloem naar bloem zijn bijen de belangrijkste bestuivers van de bomen en planten waar wij van eten. Zonder bijen en hommels zou voeding als kersen, appels, frambozen, courgettes, aubergines, avocado’s, zonnebloemolie en mosterd compleet verdwijnen. Kun je je dat voorstellen?

blank


Daarom is het tijd voor actie! The Pollinators organiseren elk jaar op 22 april (Nationale Zaaidag) de actie ‘Voer de bij bij’. Ze helpen de bij door duizenden particuliere Voedselbanken voor Bijen te openen in heel Nederland. Hier kun je gratis inheems, gifvrij bloemzaad op komen halen. De Bodegraafse verpakkingsvrije winkel Zonder Meer aan de Prins Hendrikstraat is dit jaar ook een Voedselbank voor de Bijen. Je hoeft geen afspraak te maken, je kunt het zakje bloemenzaad meenemen als je tijdens openingstijden in de winkel bent. Help jij op 22 april ook mee om bloemzaad te zaaien in je tuin, om de bomen in je straat of op je balkon?

Tip! Je kunt de bij ook een handje helpen door mee te doen met de Nationale Bijentelling van 15 t/m 24 april. Geef je op via nationalebijentelling.nl.

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank