annemarievisser

Column: Ikke niet begrijpen?!?

Menig medewerker, gemeenteraadslid, wethouder en zelfs de burgemeester zal erkennen dat ik behoorlijk eigenwijs ben. Het woord ‘moeilijk’ of de zinsnede ‘kan niet’ vormt voor mij al snel een uitdaging om er nog eens extra mijn schouders eronder te zetten en het toch voor elkaar te krijgen.
Het politieke spel is dus niet aan mij besteed, hoewel dit zeker niet wil zeggen dat ik geen begrip heb voor de terughoudendheid waarmee de gemeente vaak te werk moet gaan. Er spelen nu eenmaal vaak meer belangen dan het eendimensionale belang dat ik op dat moment aan een tafel vertegenwoordig.

Toch verbaas ik me keer op keer over de beleidsmatige tegenstrijdigheden die we in onze gemeente maar blijven tegenkomen. Neem nu bijvoorbeeld onze ambitie om het Kunstenaarsdorp van het Groene Hart te worden. Een mooi streven dat vorige week met het Rembrandtfestival  zo succesvol van start is gegaan.

Toch lees ik merkwaardig genoeg nog geen week later dat de Expositiecommissie, verantwoordelijk voor de kunstexposities in het Evertshuis wordt opgeheven en dan breekt toch echt mijn spreekwoordelijke Groene Hart Klomp.

Natuurlijk kijk ik als Reeuwijker met een dubbel gevoel naar het Evertshuis, maar eerlijk is eerlijk als multifunctioneel gebouw is het een van de leukste panden  in onze gemeente. Een gebouw van historische waarde met een voor onze gemeente architectonisch verrassend goed geslaagde moderne aanbouw. Het voegt zich als geheel meer dan perfect in een uniek stukje oud Bodegraven.

De bibliotheek, de gemeente, een theater, horeca, de lokale omroep en bedrijven in een pand. Heb je het over een Huis van Alles, dan is het Evertshuis het schoolvoorbeeld hiervan.

Ik loop er graag binnen en wandel dan ook altijd even langs de kunsttentoonstelling. Een soort lokaal museumpje en natuurlijk spreekt het een mij  meer aan dan het ander, maar dat is een kwestie van voorkeur. Het is altijd even aantrekkelijk als gevarieerd samengesteld en bovendien uiterst verzorgd. Geheel in de lijn met die ambitie om daadwerkelijk een kunstenaarsdorp te willen worden.

Maak je van de gemeentebalie ook nog eens een veel bezocht VVV-punt – niet ingewikkeld doen, gewoon genoeg leuke info over deze gemeente neerleggen – dan is het direct een geweldige moment om ‘toeristen’ te laten zien wat we hier lokaal en regionaal aan modern art allemaal in huis hebben.

Kortom schiet mij op dit dossier ook maar lek, ik kan het ook hier niet meer volgen. U wel?

X