maart, 2022

18mrt20:30Benefiet FILM DONBASS in het Evertshuis

Meer

Event Details

Bodegraven – Zoals velen, is ook Team Evertshuis diep geschokt door de ontwikkelingen in Oekraïne. Het pand van het Evertshuis kleurt momenteel blauw/ geel en op vrijdag 18 maart wordt de film ‘DONBASS’ in de theaterzaal gedraaid. De volledige opbrengst van deze film gaat naar Giro 555 van de Samenwerkende Hulporganisaties.

Wanneer oorlog vrede wordt genoemd, propaganda tot waarheid wordt gebombardeerd en haat tot liefde wordt verheven, dan begint het leven op de dood te lijken. Regisseur Sergei Loznitsa geeft een ‘praktische handleiding’ voor het overleven in zo’n hel.

In dit geval heeft die hel een specifieke naam: het Oost-Oekraïense Donbass, waar criminele bendes, het lokale leger en Russische troepen elkaar bevechten op straat. Overal heerst angst, woede en argwaan, maar wat is echt en wat is fake news? Met acteurs en inwoners van de regio herschept Loznitsa filmpjes die rondgaan op social media om te tonen dat de waarheid vaak wonderlijker is dan fictie. Dit leverde hem de prijs voor Beste Regie op in het Cannes-programma ‘Un Certain Regard’. Vol gitzwarte humor toont Loznitsa ons een maatschappij in verval, terwijl absurde komedie gaandeweg omslaat in absurde tragedie.

‘Deze prijswinnende Oekraïense Oscarinzending legt de vinger op de zere plek van het weinig fraai ogende mens-zijn in barre tijden.’ (AD ****)

De film ‘DONBASS’ begint om 20.30 uur, tickets kosten € 10,00 inclusief drankje. Het Evertshuis steunt de landelijke actie vanuit de cultuursector ‘hArtforUkraine‘. De volledige opbrengst van deze avond gaat naar Giro 555 van de Samenwerkende Hulporganisaties voor Oekraïne. Tickets reserveren en meer info via www.evertshuis.nl/film-donbass

PRAKTISCHE INFORMATIE:

VRIJDAG 18 MAART

FILM

AANVANG 20.30 uur

ENTREE € 10,00 met drankje*

*Opbrengst voor GIRO 555

Locatie Evertshuis, Julianastraat 4, Bodegraven.

Ingezonden bericht

Tijd

(Vrijdag) 20:30

X