december, 2019

11dec20:30Don CossackChoir of Russia brengt de ‘ziel van Rusland’ naar Bodegraven

Meer

Event Details

Bodegraven – Na een spectaculaire jubileumtournee in 2017 door Europa zijn ze nu weer terug in de Nederlandse theaters, kerken en concertzalen. Op woensdag 11 december vullen 30 musici de Sint-Willibrorduskerk met opzwepende Russische muziek.

Voor Russen speelt de ‘Russische ziel’ een belangrijke rol. De 24 professionele zangers van het Don CossackChoir of Russia/ Don Kozakkenkoor Rusland brengen de muziek op een zeer overtuigende manier. Het publiek is altijd verrast door het enthousiasme dat deze mannen op het podium uitstralen. De meesten van hen zijn verbonden als solist aan één van de beroemde theaters in Rusland. De 6 instrumentalisten bespelen hun instrument (balalaika, domra of bayan) op virtuoze wijze.

De Nederlandse chef-dirigent Marcel N. Verhoeff stelt ieder seizoen weer een zeer gevarieerd programma samen. Beroemde klassieke composities van bijvoorbeeld Tsjaikovski, Rachmaninov en Chesnokov worden afgewisseld met bekende, maar ook minder bekende opzwepende volksliederen.

Het koor trad op in onder meer Dom Muzika (Moskou), het Concertgebouw (Amsterdam), Musikhalle (Hamburg), ICC (Berlin) en in Aspendos Arena (Antalya). De TV-special die werd opgenomen in het Concertgebouw in Amsterdam in 2017 werd destijds uitgezonden door de AVRO/TROS op Oudjaarsavond.

De mooie locatie St-Willibrorduskerk zorgt voor een extra bijzondere ambiance, zo vlak voor de kerstdagen. Kaarten kosten € 27,50 per stuk. De deuren gaan om half 8 open, het concert begint om 20:30 uur en er zit een pauze in. Voor meer informatie of het reserveren van kaarten zie www.evertshuis.nl

Praktische informatie

Woensdag 11 december 2019

Don CossackChoir of Russia – The soul of Russia

GENRE: Concert/ special

AANVANG: 20:30 uur – deur open 19:30 uur

ENTREE: € 27,50 (via www.evertshuis.nl én aan de deur)

Locatie: Sint-Willibrorduskerk, Overtocht 20, Bodegraven

Ingezonden bericht

Tijd

(Woensdag) 20:30

X