december, 2020

03dec20:30Drama Queen met vleugje Groningse nuchterheid in EVERTSHUIS

Meer

Event Details

Bodegraven – Donderdagavond 3 december komt Janneke Jager naar het Evertshuis. Tijdens de preview avond in september speelde deze talentvolle cabaretière de zaal plat. Janneke neemt je op wervelende wijze mee terug naar de jaren 80, kortom een heerlijke ‘fout-nostalgische’ cabarettrip.

Haar wieg stond in Noord- Groningen, waar de buren zo ver weg woonden dat ze vanzelf al vroeg begon met herrie maken om gehoord te worden. Janneke Jager bekijkt de wereld met een brutale blik en ze vertelt en zingt hierover met een ontluisterende opmerkzaamheid. Janneke overdrijft graag een beetje. Af en toe kan ze je tot tranen toe ontroeren. Menig Groninger raakte ze in het hart met haar ode aan deze stad, waarvan de muziek werd geschreven door songfestivalwinnaar Duncan Laurence – waardoor het lied in één klap ‘viral’ ging.

Inmiddels heeft ze al flink wat jaren geleden de plattelandsklei van haar roze laarsjes geschud en timmert Janneke flink aan de weg in cabaretland. Dit doet ze vanuit haar thuisstad Utrecht, waar het in 2013 begon met de publieksprijs van het Utrechts Cabaretfestival. Ze volgde een opleiding aan de Koningstheateracademie in Den Bosch en speelde op zeer uiteenlopende podia door het hele land, van kleine theaters op de Waddeneilanden tot aan uitverkochte voorstellingen in een circustent. Volgens Jacques d’Ancona doet ze dat “wervelend en gretig”.

Na een succesvolle tournee met haar eerste avondvullende voorstelling ‘Femme Façade’, gaat deze drama Queen met een vleugje Groningse nuchterheid nu de theaters in met ‘Fantoomgeluk’: een fout-nostalgische cabarettrip.

De voorstelling begint om 20.30 uur, tickets kosten € 18,00. In de foyer is het dragen van een mondkapje vanaf 1 december voor iedereen vanaf 13 jaar verplicht. Onze gastvrouwen wijzen u naar uw plek in de zaal en zodra u plaatsneemt mag het mondkapje af. Voor meer informatie of het reserveren van tickets zie www.evertshuis.nl

Praktische informatie

DONDERDAG 3 DECEMBER 2020

JANNEKE JAGER – Fantoomgeluk

GENRE: Cabaret

AANVANG: 20.30 uur

ENTREE: € 18,00*

Locatie: Evertshuis, Julianastraat 4, Bodegraven, info@evertshuis.nl

*Geen pauze, horeca is gesloten i.v.m. coronamaatregelen.

Foto: Jaap Reedijk

Tijd

(Donderdag) 20:30

X