november, 2019

02nov10:45Groot Dictee in de Bibliotheek

blank

Meer

Event Details

Op zaterdag 2 november zendt NPO Radio 1 het Groot Dictee der Nederlandse Taal 2019 uit. De Bibliotheek De Groene Venen sluit dit jaar aan op maar liefst 3 vestigingen, Bodegraven, Waddinxveen en Zuidplas en biedt iedereen de mogelijkheid om deel te nemen aan het Groot Dictee. In de gemeente Bodegraven-Reeuwijk wordt dit jaar het Groot Dictee in het gemeentehuis georganiseerd.

Voor het eerste regionale Groot Dictee der Nederlandse Taal worden inwoners, college- & raadsleden, redactieleden, onderwijzers, medewerkers en (Taal) vrijwilligers uitgenodigd om mee te schrijven. Als we groepen kunnen samenstellen om er een competitie-element in te brengen zullen we dat zeker doen!

Ook dit jaar schrijft Wim Daniëls het Dictee, dat live op Radio 1 wordt uitgezonden. Als schrijver en taalkundige zorgt hij voor een tekst die betrekking heeft op het nieuws van 2019. Frits Spits presenteert en oud-voorzitter van de Tweede Kamer Gerdi Verbeet leest voor. De uitzending vindt live plaats vanuit de Bibliotheek in de Broederenkerk in Zutphen. Bibliotheken in het land zijn uitgenodigd om hierbij aan te sluiten.

Het Groot Dictee vindt plaats op zaterdag 2 november 2019 van 10.45 tot ca. 13.00 uur. De koffie en thee staat klaar. Aansluitend aan het Dictee maakt de jury de winnaar(s) bekend.

Deelnemen is gratis. Aanmelden is noodzakelijk! Om deelnemer te zijn aan het Groot Dictee doet u dat uiterlijk 28 oktober a.s. op onze website. Let op, er is een beperkt aantal plaatsen. Voor meer informatie en/of aanmelden: zie site Bibliohteek De Groene Venen of per e-mail: info@bibliotheekdegroenevenen.nl.

Tijd

(Zaterdag) 10:45

X