oktober, 2020

02okt20:30Kunstcafé Evertshuis gaat weer van start

blank

Meer

Event Details

Bodegraven – Vrijdagavond 2 oktober vindt voor de eerste maal in dit nieuwe theaterseizoen het kunstcafé plaats in de theaterzaal van het Evertshuis. Thema is ‘Het dier in de kunst’ door dr. Maarten Frankenhuis.

Deze sfeervolle avond wordt een lezing met beeld op doek, waarin aandacht wordt besteed aan schilders uit de Gouden Eeuw en dieren in de kunst staan centraal. De artistieke nalatenschap van de Lutherse dominee Jan Brandes, illustrator Frans Post en Maria Sybilla Meriam, kunstenares die zich rond 1700 inscheepte met bestemming Suriname om daar insecten en bloemen te schilderen komen ruim aan bod. Maarten Frankenhuis is een inspirerende verteller en zeker de moeite waard om naar hem te komen luisteren.

Maarten promoveerde in de diergeneeskunde, was dierenartsonderzoeker in Diergaarde Blijdorp, hoogleraar Bedrijfsgeneeskunde en ruim dertien jaar directeur van Artis. Na zijn pensionering is hij niet stil gaan zitten en houdt hij zich onder andere bezig met schrijven, advisering en het leiden van natuurreizen.

Het kunstcafé begint om 20.30 uur, er is geen pauze, u mag uw drankje en jas mee de zaal in nemen. Kaarten kosten € 9,00 euro inclusief drankje en zijn uitsluitend online te bestellen. Voor meer informatie over het kunstcafé en reserveren zie www.evertshuis.nl

Tijd

(Vrijdag) 20:30

X