september, 2019

24sep08:3808:38Kunstcafé Evertshuis over Mozart, Bach, Liszt en de Vrijmetselarij

blank

Meer

Event Details

Op vrijdagavond 4 oktober is er weer een kunstcafé in het Evertshuis. Deze editie houden Egon Oltmans en Cock van Langelaar een lezing over bekende en onbekende muziekstukken in woord, beeld en geluid.

Componisten als Mozart, Bach, Liszt, Haydn, Ellington, Pijper en vele anderen waren vrijmetselaar.  Zij hebben een grote erfenis aan waardevolle  maçonnieke  muziekstukken achtergelaten die geschreven zijn voor de vrijmetselarij. Daarvan zijn vele stukken onbekend gebleven.

Tijdens de lezing kunnen bezoekers deze onbekende, maar ook bekende composities beluisteren en wordt er verteld over de achterliggende  maçonnieke  (vrijmetselaars) gedachte.  Aan bod komen ‘Die Zauberflöte’,  ‘Eine kleine Freimaurer-Cantate’ en ‘Alle Menschen werden Brüder’.  Tevens worden de maçonnieke invloeden en vrijmetselaarselementen belicht, zoals de melodie van het Oostenrijks volkslied, overgenomen van het federale vrijmetselaarslied.

Er zijn nog kaarten verkrijgbaar à € 9,00 (inclusief drankje) per persoon. Het kunstcafé begint om 20:30 uur en is in lokaal 1.04 op de eerste etage. Voor meer informatie of het reserveren van kaarten zie www.evertshuis.nl  Locatie: Evertshuis, Julianastraat 4, Bodegraven, 0172-618484.

Praktische informatie

Vrijdag 4 oktober 2019

Genre: Kunstcafé/ lezing Vrijmetselarij

Aanvang: 20.30 uur

Entree: € 9,00 (inclusief drankje)

Tijd

(Dinsdag) 08:38 - 08:38

X