november, 2019

29nov20:30Oscar genomineerde Film ‘At Eternity’s Gate’ in het Evertshuis

blank

Meer

Event Details

Bodegraven – Vrijdag 29 november draait de indrukwekkende film over het leven van Vincent van Gogh. Hoofdrolspeler Willem Dafoe kreeg een Oscar nominatie voor de vertolking van zijn rol als Vincent.

De film gaat over de periode waarin Van Gogh woonachtig was in het Franse dorpje Auvers-sur-Oise gedurende de laatste maanden van zijn leven. Hij schilderde er nog een aantal werken en ontwikkelde zijn kleurrijke manier van schilderen. Centraal staat zijn relatie met zijn schilderijen en zijn worsteling met het geloof, met zijn psychische stoornis en met zijn ontwrichtende vriendschap met kunstenaar Paul Gauguin.

‘At Eternity’s Gate’ is een Amerikaans-Brits-Franse biografische film uit 2018, geregisseerd door Julian Schnabel. Deze 67-jarige schilder en filmmaker is bekend van films als ‘Basquiat’, ‘The Diving Bell’ and ‘The Butterfly’. De naam van de film verwijst naar het schilderij ‘Op de drempel van de eeuwigheid’ van Vincent van Gogh, geschilderd in mei 1890, twee maanden voor zijn dood.

Kaarten kosten € 9,00 inclusief pauzedrankje, de film begint om 20.30 uur. Voor meer informatie of het reserveren van kaarten zie www.evertshuis.nl . Locatie: Evertshuis, Julianastraat 4, Bodegraven, 0172-618484.

Praktische informatie

DATUM: Vrijdag 29 november

FILM – At Eternity’s Gate

AANVANG: 20.30 uur

ENTREE: € 9,00 (inclusief drankje)

Tijd

(Vrijdag) 20:30

X