oktober, 2019

12okt20:30Symphonie Atlantique brengt passie voor klassieke muziek naar het Evertshuis

Meer

Event Details

Bodegraven – Voor het concert van Symphonie Atlantique op zaterdag 12 oktober komen Petra Somlai, vaste klavecinist en fortepianist van het ensemble, en Bart van van Oort, beide docent fortepiano en Historische Uitvoeringspraktijk aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag naar het Evertshuis. Ze brengen hun eigen fortepiano mee en spelen in een intieme setting op het toneel. Tickets zijn inclusief een hapje en een drankje.

Symphonie Atlantique werkt vanuit Den Haag en brengt professionele musici samen uit landen als de VS, Australië, Canada, Argentinië, Japan en een groot aantal Europese landen, waaronder Nederland.

Wat hen bindt is de passie voor het klassiek en romantisch repertoire. De sprankelende taal van de klassieke en romantische muziek krijgt daarbij volledig de ruimte, zodat niet alleen kamermuziek maar ook het symfonisch repertoire als een muzikaal gesprek te volgen is.

Bart van Oort en zijn echtgenote Petra Somlai spelen in het Evertshuis een programma voor fortepiano vierhanden en solo werken van ‘Mozart, Van Beethoven en Dussek’. Ze zijn beide docent fortepiano en Historische Uitvoeringspraktijk aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en treden al jaren samen op over de hele wereld. Ze hebben naast de grote meesterwerken voor vier handen en twee piano’s ook veel prachtige werken van minder bekende componisten op hun repertoire. Prominent in hun recitals zijn arrangementen van symfonieën en populaire kamermuziek uit de negentiende eeuw.

De voorstelling begint om 20:30 uur, tickets kosten € 22,50 inclusief hapje en een drankje. Voor meer informatie of het reserveren van kaarten zie www.evertshuis.nl 

BIOGRAFIE

Petra Somlai is geboren in Hongarije, heeft aan het Béla Bartók Conservatorium directie en piano gestudeerd, studeerde vervolgens af in 2007 aan de Franz Liszt Academy of Music in Boedapest. Daarna in Engeland en aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze in 2011 summa cum laude afstudeerde. Bart van Oort won in 1986 het Mozart Fortepiano Concours in Brugge en werd in 1993 Doctor of Musical Arts in Historical Performance Practice aan Cornell University (USA). Hij speelt op festivals, geeft lezingen en masterklassen en concerten over de hele wereld. Zijn recente optreden in het Lincoln Center met het Eerste Pianoconcert van Beethoven werd lovend besproken in de New York Times.

PRAKTISCHE INFORMATIE

SYMPHONIE ATLANTIQUE – Symphonie á la carte

ZATERDAG 12 OKTOBER 2019

Genre: Muziek/ klassiek

Aanvang: 20:30 uur

Entree: € 22,50 (inclusief hapje en drankje)

Locatie: Evertshuis, Julianastraat 4, Bodegraven, 0172-618484

Ingezonden bericht

Tijd

(Zaterdag) 20:30

X