Bewoners in Bodegraven eisen actie tegen veiligheidsproblemen rondom spoor

Bewoners rond het spoor in Bodegraven zijn de voortdurende problemen met veiligheid en overlast meer dan zat. Al jaren klagen zij over inbraken, parkeerproblemen en te hard rijden, maar volgens hen wordt er niets gedaan om de situatie te verbeteren.
Een inwoner uit de buurt uitte zijn frustraties: “In de afgelopen tijd is er drie keer ingebroken in werkbussen en zijn er twee keer gereedschappen gestolen van de parkeerplaats langs het spoor. “Laatst heeft mijn man gereedschapskistjes uit de sloot gehaald, en er worden regelmatig fietsen gestolen,” voegt een andere inwoner toe.


“Ik ben al jaren bezig met de veiligheid rondom het station, maar er gebeurt niks. En dan heb ik het niet alleen over inbraken, maar ook over het parkeerprobleem en te hard rijden.” Hij benadrukt dat meldingen in Den Haag vaak zonder opvolging blijven en dat de politie in Bodegraven moeilijk te bereiken is vanwege drukte.

De situatie is voor sommige bewoners zo ernstig dat zij zich genoodzaakt voelen extra veiligheidsmaatregelen te nemen. “Ik heb een ringdeurbel, want ik voel me niet meer veilig,” aldus een bewoner.

Er zijn zelfs camerabeelden van drie jongens op fietsen die aan alle autodeuren voelen, wat de bewoners nog meer zorgen baart. Ondanks deze bewijzen en meldingen, blijft de actie vanuit de autoriteiten volgens de bewoners uit. De bewoners hopen op snelle en concrete maatregelen om de veiligheid en leefbaarheid in hun buurt te verbeteren.

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank