Esto schuift met 2-0 winst weer naar 2e plaats

Niet alleen in de kantine bij Esto was het zaterdag carnaval. Dat is het ook in de 2e klasse D waarin het vlaggenschip van de vereniging speelt. Na de vorige wedstrijd, drie weken geleden, duikelde ESTO van de 2e naar de 6e plaats. Zaterdag leverde de 2-0 overwinning op TAVV een sprong op terug naar de tweede plaats. Dat gaf het carnavalsfeest in de kantine na afloop van de wedstrijd een extra sfeertje.

De eerste helft was weinig verheffend. Beide ploegen draaide om elkaar heen en creëerden nauwelijks kansen. Het leek tot de rust of beide ploegen genoegen zouden nemen met een punt.

Direct na de aftrap voor het tweede deel was daar echter geen sprake van. ESTO schroefden het tempo flink op en dat resulteerde onmiddellijk in een grote kans. Ook TAVV liet zich niet onbetuigd en kreeg een dot van een kans om om te scoren. Het was echter ESTO die in de 6e minuut na rust op voorsprong kwam. Een voorzet belande op de slof van Wouter-Jan Bos die achterin het strafschopgebied helemaal vrij stond. Onhoudbaar vloog de 1-0 voorsprong in de touwen.

Het tempo bleef hoog en TAVV kwam tekort om daarin mee te kunnen. In de 71e minuut zette Pim de Visser met een rake kopstoot ESTO op een 2-0 voorsprong voor de einduitslag. Volgende week gaat ESTO op bezoek bij EMM’21. Èèn van de acht ploegen die om elkaar heendraaien voor het kampioenschap of nacompetitie. De wedstrijd begint om 15.00 uur.