Groot baanonderhoud aan de Kaagbaan 2024

Het groot baanonderhoud van de Kaagbaan staat gepland voor de periode van 19 februari tot en met 25 april. Gedurende deze ruim 9 weken zal de Kaagbaan volledig gesloten zijn en wordt vliegverkeer over andere banen geleid. 
De Zwanenburgbaan, Aalsmeerbaan en Buitenveldertbaan zullen overdag en ’s avonds (7:00 – 23:00 uur) worden ingezet ter vervanging van de Kaagbaan. Welke baan op welk moment wordt ingezet, is o.a. afhankelijk van de windrichting. ’s Nachts (tussen 23:00 en 7:00 uur) zal het vliegverkeer dat normaal van en naar de Kaagbaan vliegt, via de Zwanenburgbaan worden omgeleid. 

De tijdelijke sluiting van de Kaagbaan betekent dat er in deze periode minder vliegverkeer over de regio komt. Het overkomende vliegverkeer vliegt wellicht ook via andere routes dan men gewend is, door het gebruik van de vervangende banen.

Tijdens de onderhoudsperiode zal het asfalt van de Kaagbaan en omliggende rijbanen worden vervangen. Ook komt er een nieuwe oversteekplaats voor vliegtuigen en wordt er gewerkt aan de tunnel onder de Kaagbaan. 

De bekabeling en LED-verlichting worden vervangen, en de baanmarkering wordt opnieuw aangebracht. Daarnaast wordt het hemelwaterafvoersysteem gerenoveerd en wordt het gras rondom de baan opnieuw ingezaaid.

Bron: gemeente

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank