‘Ik Hou van Holland’ op Basisschool de Miland

Het schoolfeest op Basisschool de Miland stond in het teken van ‘Ik hou van Holland.’ Toen de leerlingen ’s ochtends op school kwamen, werden zij verwelkomd door een draaiorgel en het schoolplein stond vol met Oud Hollandse spelletjes.

Daarna opende Wethouder Rozendaal het schoolfeest door samen met de jongste leerling het oranje lint bij de voordeur door te knippen. In de speelzaal was het Miland Museum ingericht. Alle leerlingen hadden een ‘Hollandse Meester’ op canvas gemaakt.

Zo waren de leerlingen van de onderbouw aan de slag gegaan met Mondriaan, waren de leerlingen van de middenbouw echte ‘van Goghs’ geworden en hadden we in de bovenbouw schilderijen van o.a. ‘Rembrandt de Vries’ en ‘Rembrandt van Niekerk.’ Na het museum bezoek was het tijd voor een circuit: er was een springkussen, er werden Delfts blauwe klompjes geschilderd, de vogeldans werd gedanst, de leerlingen konden geschminkt worden, er was een voetbalspel en nog veel meer Oud Hollandse spelletjes. Aan het einde van de ochtend was er een interactieve theatervoorstelling. Hier maakten de leerlingen kennis met Koning Frederik en zijn dochter uit ‘Hollandia.’ De koning was jarig en de leerlingen zorgden voor een verrassingsfeestje. Daarna konden we heerlijk buiten lunchen en genieten van vers gebakken poffertjes en fruit als toetje. Het was een super gezellig feest.
Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank