Kalsbeek-leerlingen lopen en fietsen 18.000 euro bij elkaar voor het goede doel

Traditiegetrouw hebben de leerlingen van het Kalsbeek College locatie Schilderspark het schooljaar afgesloten met een ‘actiedag.’ De leerlingen hebben dit jaar het prachtige bedrag van 18.000 euro bij elkaar gelopen of gefietst. En de teller loopt nog!

In de laatste schoolweek liepen leerlingen uit leerjaar 1 en 2 in de ochtend met hun klas een ronde om de Cattenbroekerplas. Ze kwamen langs verschillende posten waarbij ze van docenten leuke opdrachten kregen. In de middag ging klas 5 de plas rond. De derde- en vierdeklassers gingen spinnen. Onder leiding van onze gymdocenten die het tempo aangaven en de leerlingen motiveerden, hebben de leerlingen zich in het zweet gewerkt op een spinningfiets.

De leerlingen hebben het schooljaar afgesloten op een positieve en sportieve manier. Het opgehaalde geld wordt (met aftrek van de gemaakte kosten) verdeeld over drie goede doelen: Inloophuis Leven met Kanker in Woerden, Zendingswerk MAF en Shoulder 2 Shoulder. Deze laatste organisatie, die zich inzet voor kwetsbare kinderen en jongeren, heeft een presentatie gehouden voor alle brugklasleerlingen waarin ze verteld hebben over hun werk in Kenia. Midden in de sloppenwijken is er een basisschool opgericht en is er geld nodig om nieuwe klassen te bouwen.

Foto 1: Tweede- en derdejaars leerlingen van het Kalsbeek College locatie Schilderspark hebben tijdens de actiedag een fantastisch bedrag bij elkaar gefietst voor het goede doel.
Foto 2: Leerlingen van het Kalsbeek College lopen een rondje om de Cattenbroekerplas en maken voor een opdracht het woord KALSBEEK met elkaar.

Bron: Kalsbeek College

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank