Liveblog Verkiezingsdag Bodegraven-Reeuwijk

Vandaag zijn de Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen. De gemeente Bodegraven-Reeuwijk is verdeeld in twee waterschappen. Inwoners kunnen alleen hun stem uitbrengen voor de waterschapsverkiezingen in een stembureau binnen hun waterschap. De opkomst was rond 11.30 uur 11,9%. In deze Liveblog houden wij jullie op de hoogte van het laatste nieuws.
Inwoners vanaf 18 jaar en ouder mogen stemmen voor:

– waterschap Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden

– waterschap Hoogheemraadschap van Rijnland.

21.00: Stembussen in gemeente Bodegraven-Reeuwijk gesloten

De stembussen zijn gesloten en het tellen is begonnen voor de stembureauleden in de Bodegraven-Reeuwijk. In de loop van de avond zullen de uitslagen per gemeente binnendruppelen. Hierna kunnen we een balans opmaken hoe de nieuwe zetelverdeling in de Provincie Zuid-Holland gaat worden.

Woensdagavond 20.30 uur:

In de avond bleken veel mensen nog naar de stembussen te gaan. Dit was goed te merken aan de lange rijen bij de verschillende stembureaus. De opkomst om 20.30 uur lag op 47%.

In de rij bij het gemeentehuis
Cijfers bijgehouden door de gemeente

15.45 uur:

Bij de nieuwe telling is de opkomst 29% in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. De meeste stemmen worden geplaatst in het gemeentehuis en Zalencentrum de Brug in Reeuwijk.

13.22 uur: De opkomst is nu 21,7% en de meeste stemmen zijn uitgebracht bij het gemeentehuis in Bodegraven

11.45 uur: In de ochtend was het behoorlijk ‘druk’ bij dienstencentrum Rijngaarde.

Stembureau in Dienstencentrum Rijngaarde

Vanuit de gemeente zijn wij trots op het feit dat wij gedurende de dag live de opkomst en de uitslagen openbaar kunnen maken. Niet elke gemeenten in Nederland heeft en benut deze mogelijkheid.

Laatste stand uit de gemeente Bodegraven-Reeuwijk om 11.30 uur

Stembureau aan de Doortocht in Bodegraven

09.00 uur MEIJE

In de Meije kan je stemmen bij de Hollandse Boerderij. Door de hele Meije zijn borden en posters te vinden van BoerenBurgerBeweging. De boeren zijn bang dat de provincie Zuid-Holland ze weg wil hebben uit het natuurgebied. Dit komt door de stikstofuitstoot.

Advertentie