Mountainsisters de Alpe d’huzes op voor ongeneeslijk zieke vriendin Inge uit Reeuwijk

De afgelopen jaren waren bijzonder emotioneel voor vier vriendinnen uit Reeuwijk. In 2012 werd bij hun teamcaptain Inge borstkanker ontdekt. Tien jaar later, in 2022, kreeg zij opnieuw de diagnose, dit keer op haar rib. Ze is ongeneeslijk ziek, maar niet uitbehandeld.
Naar aanleiding hiervan hebben de vriendinnen, Daphne, Loes en Petra, besloten om als team de Alp d’HuZes te beklimmen. Momenteel zijn ze in Frankrijk om zich voor te bereiden op deze uitdaging. De komende dagen zullen we hun avontuur volgen. Ondertussen hebben ze al meer dan 17.000 euro opgehaald door donaties en sponsoring!

Wanneer we Daphne spreken, vertelt ze met een lach en een traan: “In 2012 werd bij mijn lieve vriendin Inge (teamcaptain) borstkanker geconstateerd. Tien jaar later kreeg ze opnieuw de diagnose, maar dit keer op haar rib. Het is ongelooflijk heftig en verdrietig na alles wat ze al heeft moeten doorstaan. Ik voelde me machteloos. Je wilt haar steunen en doet dit zo goed mogelijk, maar zij moest alle behandelingen en operaties ondergaan. Toen Inge vorig jaar tegen ons zei dat ze graag aan de Alp d’HuZes wilde meedoen, twijfelden we geen moment en zeiden we direct dat we mee zouden gaan.”

Het gaat nu goed met Inge. Momenteen voelt ze zich fysiek goed alleen is het mentaal zwaar. Ze is ongeneeslijk ziek maar niet uitbehandeld.

Je kan nog steeds een donatie achterlaten via: https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/Mountainsisters

“Wij kijken er enorm naar uit om op 6 juni 2024 de berg op te gaan. Opgeven is geen optie! Alvast enorm bedankt voor je steun!”

Dag overzicht

Zaterdag 1 juni
Vertrokken vanuit Reeuwijk naar Frankrijk.

Zondag 2 juni
Aankomst op de camping en de opening van de koersweek idd vanuit de organisatie in het Palais du Sports

Maandag 3 juni:
We hadden opnames met SBS6 en daarna even ontspannen bij het zwembad.

Dinsdag 2 juni:
Vandaag omhoog gelift naar de top van de berg om de startnummers op te halen en te lunchen. Nu gaan we wandelen en vanavond een frans- Nederlandse bbq avond!

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank