Nationale Buitenspeeldag: 100 kinderen spelen op het Raadhuisplein

Woensdagmiddag 14 juni was de Nationale Buitenspeeldag. Een landelijke dag, opgezet door Jantje Beton en Nickelodeon, om kinderen te enthousiasmeren om niet binnen, maar juist weer buiten te gaan spelen.  In Bodegraven werd de ‘speeltuin’ door Sport en Welzijn Bodegraven-Reeuwijk gecreëerd op het Raadhuisplein. Er waren deze middag ruim 100 kinderen heerlijk actief bezig.
Juvat Westendorp

De dag begon met een energieke warming-up verzorgd door niemand minder dan Juvat Westendorp. Juvat, bekend als acteur, choreograaf, danser en presentator, kreeg alle kinderen in beweging, waarna hij volop handtekeningen mocht uitdelen en natuurlijk op de foto ging met zijn fans.

NK Voorrondes

Na de warming up was het tijd voor de vele spellen op het Raadhuisplein. Zo konden de kinderen voetballen in een pannaveldje, kingbal spelen, lekker springtouwen, hun lenigheid testen met twister XXL en ontspannen stoepkrijten. Daarnaast waren er twee voorrondes voor de nationale kampioenschappen, namelijk: het NK Knikkeren en het NK Stoepranden. Een spannende strijd in de hitte, waarbij uiteindelijk 26 kinderen door zijn naar de landelijke finaledagen. Buurtsportcoach Britt: “Ik zie veel blije gezichten. Vanuit Sport en Welzijn hopen we dat kinderen ge-enthousiasmeert raken om vaker buiten spelen en bijvoorbeeld te gaan stoepranden, knikkeren, stoepkrijten of voetballen”.

Lekkere smoothies en gezonde snacks

Hortus Populus heeft deze middag gezorgd voor lekkere smoothies en een gezonde snack voor de kinderen. “Dit is lekker”! Aldus een kind die voor een peer-wortelsmoothie koos! Ook was de watertap aanwezig, want drinken met deze tempraturen is erg belangrijk.

Kortom het was een heerlijke middag, waarbij er veel bewogen, gelachen en gespeeld is. Sport en Welzijn wenst alle finalisten veel succes. Al gaat het natuurlijk om het spelen en het plezier, niet alleen om de winst.

Fotograaf: Isa Hofsta

Ingezonden foto’s

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank