Ook groepen 4,5 en 6 van de Willibrordschool zwaaien af met een diploma! 

blank

Op vrijdag 5 juli regende het diploma’s voor de leerlingen van de Willibrord-Milandschool in Bodegraven en De Meije. Geen leerlingen uit groep 8, maar juist uit groep 4,5 en 6. Want ook hun inzet mag beloond en erkend worden! Zij hebben de afgelopen maanden hun kennis vergroot op een heel ander vlak; de schooltuin! 

Tijdens de moestuinlessen hebben zij zich verdiept in de groei en bloei van de gewassen, die ‘s avonds weer terug te vinden zijn op ons bord. Niet alleen de klas tijdens de theorie, maar juist buiten in de schooltuin is hun talent voor tuinieren tot bloei gekomen. Dat daarbij ook – vaak ongemerkt – de basiskennis aan bod komt is een groot pluspunt. Zo leerden zij; het lezen van instructies, berekenen van plantafstanden, de gewassenlijst, kennis over klimaat en de daarbij behorende zomer-en wintergroenten, de voedselketen en het natuurlijke ecosysteem. 

Tijdens deze lessen werd er – in alle weersomstandigheden – flink samengewerkt om het zaaien en planten in de schooltuin tot in perfectie voor elkaar te krijgen. De kers op de taart was de ‘Groente-en-Fruit BINGO’ en de uitreiking van de moestuindiploma’s. 

“Bedankt voor deze super leuke lessen, ik heb er veel van geleerd” bedankten de leerlingen. 
De school(moestuin) brengt de kinderen een grote cognitieve ontwikkeling; de natuur prikkelt je brein en maakt leren leuk! Het is ook een boost voor de sociale vaardigheden: Samen tuinieren en ontdekken maakt je de beste teamspeler! Tenslotte zorgt deze leermethode voor een stuk milieubewustzijn: Schooltuinen zorgen voor liefde en respect voor de natuur.  En … de oogst uit eigen tuin is natuurlijk niet te evenaren!

blank


Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank