Opkomst verkiezingen Bodegraven-Reeuwijk 63%, BBB grote winnaar

In de gemeente Bodegraven-Reeuwijk is ook hier BoerBurgerBeweging de grote winnaar met 23,6% van de stemmen. Onze eigen Reeuwijkse Heidi Looy is kandidaat nummer 2 op de lijst van BoerBurgerBeweging Zuid-Holland. In een interview met ons nieuwsplatform zei ze het volgende: ‘’Er mag geen sprake zijn van gedwongen uitkoop van boeren.’’, stelt Heidi. ‘’Van de hele wereld innoveren onze boeren het meest. Ik ben dan ook ongelooflijk trots op onze land- en tuinbouw .”
Hieronder haar eerste reactie

Heidi Looy van BBB reageert vol blijdschap op social media. “Beelden zeggen genoeg! Wat zijn wij trots!Lieve familie vrienden kennissen collega’s wat zijn wij jullie dankbaar voor de steun en stemmen!Dit is ongekend en zo mooi! Echt onvoorstelbaar! Recht uit mijn hart. DANK JULLiE WEL!”

Als tweede eindigde VVVD met 13,5%. De SGP pakte 10% en CDA 8,2% van de stemmen.

Samenvatting

De leden bij de stembureaus zijn volop bezig met het sorteren en tellen. Aan het einde van de avond bleek het nog flink druk te zijn bij de verschillende stembureaus. Zo moesten mensen ruim 45 minuten wachten bij de Sporthal in Bodegraven. Ook was het nog druk bij Zalencentrum de Brug en het gemeentehuis in Bodegraven.

23.25 uur: Van de 3332 uitgebrachte stemmen bij de Provinciale Staten gaan er 1017 stemmen naar BBB, met als tweede partij de SGP met 608 stemmen.

23.20 uur: Van de 2292 uitgebrachte stemmen bij de Provinciale Staten is BBB veruit de winnaar, met als tweede partij de SGP. Daarna volgen CDA en VVD.

22.45 uur: De eerste stembureau met resultaten is de Meije. In de Hollandse Boerderij was de opkomst maar liefst bijna 82%. Nu blijkt dat BBB veruit de grootste partij lijkt te worden bij de Provinciale Staten verkiezingen.

Advertentie